вівторок, 16 липня 2019 р.

Blueberry cheesecake без випічки


У вас є коронна страва? Думаю, у кожного, навіть того, хто не дуже любить готувати є та страва, яка вдається найкраще. Можливо, це звичайна яєчня чи вишуканий французький десерт. У мене це чізкейк. Їх я готую найчастіше, як мінімум раз в тиждень. І вони у мене майже завжди різні, бо люблю експериментувати зі смаками.  Після цієї фрази одразу згадалася стара попсова пісенька «Отпетых мошенников» «Девушки бывают разные». І справді сирники, майже як дівчата, бувають різними: з випічкою і без, з ягодами чи  фруктами, білим чи чорним шоколадом, горіховою пастою, згущеним молоком чи халвою… Цей список можна продовжувати майже до безкінечності. Сьогодні з читачами свого блогу хочу поділитися рецептом Чізкейка з лохиною,  який раніше публікувала на сайті Хочу юа.  
Інгредієнти. Корж: 1 пачка печива «До кави» (200 г), 70 г масла. Маса: 600 г домашнього  сиру, 500 мл вершків, 1 пачка згущеного молока (290 г), 20 г листового желатину (можна замінити порошковим), 1 пачка ванільного цукру, 250 г лохини. Роз’ємна форма – 22 см.

Процес приготування цього чізкейка є надзвичайно простим та швидким, особливо, якщо маєте під руками блендер. Печиво подрібнити в крихту в чаші блендера. Звісно можна висипати його в пакет та подрібнити за допомогою скалки чи колотівки.

 Масло розтопити в мікрохвильові чи на водяній бані. Масло з’єднати з крихтою печива, змішати.

 Форму вистелити пергаментом, висипати крихту, втрамбувати, утворюючи корж. Форму з коржем поставити до холодильника і приступаємо до приготування сирної маси.

Желатин залити холодною водою, залишити на 5 хвилин для набухання. Якщо використовуйте порошковий, розчиніть його в 60 мл холодної води, ретельно вимішати.

Лохину помити висипати на дуршлаг, дати воді стекти. Звичайно, лохину можна замінити чорницею, а чому ні?! Ніколи не любила заборон і рамок. Втім, якщо будете використовувати чорницю будьте готовими до того, що ваш торт все ж відрізнятиметься від моєї світлини, принаймні кольором. Адже чорниця любить залишати чорнильні плями, тож ваш сирник не буде білосніжним.  

250 мл вершків збити з ванільним цукром. 

Сир, решту вершків та згущене молоко збити блендером до однорідної кремової консистенції. 

Сирний крем з’єднати зі збитими вершками, ще раз збити. 

Желатин витягнути з води, відтиснути, якщо використовуєте листовий. Розпустити в мікрохвильові чи на водяній бані. 

Желатин влити тоненькою цівкою в сирний крем, не перестаючи збивати. Останній штрих – додати ягоди, легенько перемішати.

 Вилити масу на корж, ставимо до холодильника на 4-8 годин. 

Готовий тортик прикрасити ягодами та притрусити цукром-пудрою.



Англійською лохина буде "blueberry", російською "голубика". Вона є родичкою чорниці, проте відрізняється від чорниці і виглядом, і смаком. Іншими словами, лохина - це культурна чорниця, ні ця ягода не навчалася в університетах і не відвідувала театрів на музеїв, а є творінням селекціонерів. 





І кілька слів про смак чізкейка. Він дивовижний, ніжний в міру солодкий з ягідними нотками. Мені дуже подобається готувати чізкейки зі згущеним молоком, особливо не печені варіанти, адже воно додає структурі ніжності та повітряності, а смаку неповторності. Словом, готуйте і пробуйте саміJ.


Що потрібно для того, щоб чізкейк вдався? Хороший настрій, якісні продукти і відсутність страху експериментувати.    

3 коментарі:

  1. Ні, потрібно не варене згущене молоко. Хоча можете поекспериментувати і приготувати з вареним! Смак і колір будуть трішки іншими.

    ВідповістиВидалити
  2. Привіт Олю! Я цього літа оцінила рецепт чізкейка без випічки, готувала з полуницею і чорницями, оба варіанти дуже сподобались. А найчастіше зараз випікаю пироги, сирні та яблучні:) дякую за натхнення та гарні переписи! Заходитиму ще:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт! Дякую за гарні слова! Чізкейки без випічки - це справжній порятунок спекотного літа:). До речі, теж цього літа багато випікаю сирних пирогів з різноманітними ягодами та фруктами. Дякую, що завітала на простору мого блогу. Натхненного готування і писання!!!

      Видалити