понеділок, 22 червня 2020 р.

Швидкий полуничний джем


Джем, рецептом якого хочу сьогодні з вами поділитися, ідеально підійде до різноманітних десертів: тортів, бісквітних рулетів, млинців, сирників. Звичайно, завжди можна купити баночку джему в магазині, проте повірте домашній буде в рази смачнішим, кориснішим і не таким приторно солодким. У ньому ви відчуватимете ягоди, а не просто цукор. А щодо економії часу, то зауважу, що на приготування цього джему вам знадобиться стільки ж хвилин, як на похід до найближчого магазину.
Інгредієнти: 500 г полуниці, 250 г цукру, 1-2 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. ванільного екстракту або 1 пачка ванільного цукру, 1 ч. л. агар-агару 50 мл холодної води.
Полуниці помити, відірвати хвостики.

Полуниці помнути або подрібнити блендером. Якщо використовуєте цей пристрій, збивати потрібно дуже обережно і не сильно, щоб лишилися шматки ягід. 

Агар-агар залити водою, перемішати, залишиити набухати на 10-20 хв. 

Перекласти пюре в сотейник, поставити на середній вогонь, довести до кипіння. 

Коли суміш почне кипіти та утворюватиметься піна додайте невеличкий шматок вершкового масла, буквально 1 ч. л., перемішайте. Завдяки цій маніпуляції піна не буде утворюватися. 

Додати розчинений агар-агар та лимонний сік, ретельно вимішати, 1-2 хв. проварити. 

Висипати цукор, ванільний екстракт, перемішати. 

Довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин. 

Перелити гаряче варення в стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками і можна зберігати до зими. Я ж готувала цей джем спеціально для млинців, тому просто перелила його в звичайну чисту банку. 


Гарячий джем буде рідким, втім, коли він охолоне, то стане дуже густим. З цих складників виходить 600 мл джему. 


Смак джему неймовірно насичений, в міру солодкий та ароматний. Він ідеально підійде до інших рецептів, наприклад, до Бісквітного торту "Королева Вікторія"  чи до Бісквітного рулету з полунично-вершковим кремом. А також до млинців, сирничків чи просто як намазка на хлібчик чи булочку.


Смачного літа і яскравих вражень!

Немає коментарів:

Дописати коментар