Цим рецептом планувала поділитися вже давно, проте ніяк не доходили руки до нього. Впевнена, він сподобається любителям желейок, а також стане улюбленим десертом ваших дітлахів. Рецепт з інстаграму Роксолани Гарасимів.
Інгрендієнти: 200 г фруктового пюре для дітей або з улюблених фруктів чи ягід, 1 невеличкий банан або половинку великого банану, 8 г агар-агару, 100 мл води.
Дитяче пюре (фрукти чи ягоди) збити з бананом та водою до однорідності.
Готову суміш поставити на вогонь, додати агар-агар, довести до кипіння, постійно помішуючи віночком.
Варити 3-4 хв. Зняти з вогню. Швидко розлити по формах, бо маса швидко застигає.
Коли мармелад охолоне, перекласти до холодильника на 2-3 години.
Мармелад виходить солодким і смачним. Впевнена, що скептики не повірять, що там не має ні краплі доданого цукру). Мармелад дуже швидко застигає, виходить пружним і добре тримає форму. Через те, що він на агар агарі, то не боїться кімнатної температури і не пливе.
Готувала желейки з готового дитячого пюре (манго/кокос), проте це можна робити і з сезонних фруктів чи ягід, для цього потрібно їх збити блендером. Якщо ягоди мають кісточки, то бажано їх процідити через сито.
Немає коментарів:
Дописати коментар