пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

Росла собі ялинонька, або Пікантне сирне печиво


Пікантне солоне печиво у формі ялинок - гарна ідея для святкової випічки та чудова альтернатива традиційним солодощам. Зізнаюся чесно, що солені тістечка не пекла жодного разу, проте дуже їх люблю. Моя бабуся Парасковія дуже часто випікала цибульнички з кмином за старовинним рецептом. Вже кілька років збираюся відшукати цей диво-рецепт і їх спекти, але як завжди до потрібної справи руки доходять не одразу. Тому цибульнички ще чекають своєї черги, а я тим часом спекла сирні тістечка - хрумкі, пікантні і дуже смачні. Рецепт знайшла на смачному блозі "Кукорама". Дякую Medunya (Лесі) за такий простий і класний рецепт.


Інгредіенти. 100 грамів муки, 100 грамів вершкового масла, 100 грамів твердого сиру, 1 жовток.

Для тих у кого велика родина або ви просто любите пікантні тістечка, рекомендую збільшувати складники вдвоє, бо зникають миттєво. Принаймні, я наступного разу точно так зроблю.

Муку швиденько перетерти з маслом до утворення крихт, додати потертий на дрібнішій тертці сир та жовток.
 Замісити м'якеньке тісто.

Хто, хоче отримати більш солене печиво може додати солі. Думаю, що варто поексперементувати з кмином. Готове тісто покласти на півгодини до холодильника. Розтачати з тіста пласт, товщиною десь 0,5 см. 

І вирізати печиво. Так як на носі новорічно-різдвяні свята виробила ялиноньки.


 Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці тістечка до золотистого кольору.. Печуться вони швидко. Тому за ними треба уважно слідкувати, не відлучатися ні на хвилинку, щоб не згоріли:).




Такі тістечка-ялиночки можуть стати гарною прикрасою-закускою новорічного столу. Тематично і смачно!

Немає коментарів:

Дописати коментар