вівторок, 27 січня 2015 р.

Вівсяне печиво з шоколадом і журавлиною


Зізнаюся чесно, що не дуже люблю вівсяну кашу і хоча - це чи не найкорисніший сніданок в світі, він не мій фаворит. А от вівсяне печиво - інша справа. Особливо, якщо смак злаків доповнити шоколадом та сушеною журавлиною. Такими тістечками не лише снідати можна, а й гостей пригощати - не соромно:).

Рецепт цього вівсяного печива знайшла на сайті http://cookery.com.ua/. Там, до речі чимало гарних і простих рецептів.
Інгредієнти. 2 склянки вівсяних пластівців (найкраще брати дрібніші, можна трішки змолоти самому), 1,5 склянки сушеної журавлини (можна давати значно менше, це вже на ваш смак), 2 склянки борошна (я дала 1 склянку пшеничного борошна, а 1 склянку вівсяного), 2 яйця, 200 грамів вершкового масла, 1,5 склянки цукру (також можна давати менше), 1 столова ложка апельсинової цедри, 300 грамів шоколадних крапель (я брала 150 грамів крапель з чорного шоколаду і стільки ж з білого). замість крапель можна просто подрібнити плитку шоколаду, і звісно також зменшити кількість цього складника, все за вашим смаком і бажанням. 1 чайна ложка порошку до печива, 1/4 чайної ложки соди, дрібку солі.

Перед тим як готувати печиво слід витягнути з холодильника масло, щоб воно не було твердим. Тож м'яке масло збиваємо з цукром до крему.
До просіяного борошна додаємо розпушувач, соду, сіль і перемішуємо.

Я чесно кажучи не дуже люблю соду, тому дала лише порошок до печива. А вже коли писала цей пост начиталася і наслухалася іменитих кухарів, котрі не рекомендують заміняти соду порошком до печива:), а коли в рецепті є і те, і те, то давати і те, і те. Хоча в мене вийшли смачні тістечка і без соди.
До масляної маси поступово додаємо яйця і збиваємо до однорідної маси.


Поступово вмішуємо в неї борошно.

Далі додаємо вівсяні пластівці... На фото у мене цілі пластівці, але з дрібних чи змелених виходить смачніше печиво, хрумкіше і не таке забите:).

...журавлину і апельсинову цедру.

Останній штрих - додаємо шоколад і ретельно вимішуємо до однорідної маси.

Я вимішувала цю масу за допомогою комбайна, адже маса достатньо густа і ложкою її мішати прийдеться довго і нудно.  
З маси мокрими руками формуємо печиво і викладаємо на деко, застелене пергаментом.

Викладаємо далеко один від одного, щоб не приросли один до одного і не перетворилися на великий вівсяний пиріг:). Печемо в розігрітій до 150 градусів (можна й менше) духовці до золотистості, десь 30 хвилин. Якщо випікатимете це печиво на високій температурі, воно дуже швидко підгорить знизу, а зверху не встигне зарум'янитися, тому краще пекти при низьких температурах. Практика показала, що так виходить краще.



Повертаючись, до теми корисних сніданків, зазначу, що це печиво можна вважати удосконаленою кашею, щоправда сухою:). А для того, щоб воно стало кашею:), його просто можна запити чаєм, молоком чи соком:).  такий собі експрес-метод :).







2 коментарі:

  1. Ідеальний сніданок. Ситний. Дякую за ідею. Обов"язково приготую. А ще окремо скажу про Ваші фото. Вони, особливо у цьому пості, якісь дуже стильні. Зацікавлюють, заохочують і обнадіюють, що готувати й справді так просто і красиво:)

    ВідповістиВидалити
  2. :)) Дякую, сніданок й справді ситий - запив кавусею і маєш кашу з кавовим присмаком:) - до обіду їсти не хочеш:). А готувати й справді просто, головне не поспішати і отримувати задоволення від процесу:))

    ВідповістиВидалити