суботу, 24 січня 2015 р.

Печеня з гарбузом і куркою


Ідея приготувати на вечерю печенню з'явилася завдяки новій керамічній каструлі, яку я купила в "Сільпо", назбиравши сто марок:). Отже після купівлі баняка пройшло вже три дні - а вона ще стоїть новенька. Не порядок. потрібно терміново виправляти ситуацію. На сайті http://internetreceptus.altervista.org знайшла простий, швидкий, корисний, і навіть дієтичний рецепт. Та ще й з гарбузом! Саме він ідеально підходить для керамічної каструлі та не буденної вечері в будень чи святкової в свято. 


Інгредієнти.   2 курячі філе, 500 грамів гарбуза, 2 помідори, 100 грамів твердого сиру, 2 яйця, базилік, сіль, перець за смаком, зелень.

Філе миємо, висушуємо, нарізаємо на більші кубики, солимо.

Гарбуз чистимо від шкірки та серцевини і також ріжемо на кубики, солимо, приправляємо травами і скроплюємо олією. Помідори також ріжемо на кубики і солимо. Важливо кожен шар печені посолити перед тим як ставитимете його в баняк, адже за цієї умови страва буде рівномірно посолена. Сир тремо на грубій тертці. Часник ріжемо на двоє-троє. Яйця збиваємо, солимо і приправлюємо до смаку. Зелень теж нарізаємо, я цей момент пропустила, бо брала морожену, зазделегідь порізану.

Дно каструлі змащую оливковою олією. На дно викладаю частину помідорів та гарбуза.

На них - все куряче філе і трішки ущільнюємо шар. 

Заливаємо все яйцями.

Кладемо зубчики часнику і посипаємо зеленю. Зізнаюся часно, часник забула спочатку покласти, але перед тим як ставити печеню в духовку згадала про це, то запихала його вже в останній момент:). 
Зверху викладаємо помідори та гарбуз. 
Посипаємо твердим сиром. 
Запікаємо 50-60 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.  




Гарбузового вам дня і надзвичайно смачного!!!

1 коментар: