вівторок, 27 січня 2015 р.

Короп на овочевій "подушці" у винно-сметанному соусі


Рибу я люблю, дуже-дуже. І точно знаю, що я така не одна:). Якраз вчора на вечерю приготувала коропа на овочевій "подушці" у винно-сметанному соусі. Було надзвичайно смачно, мій чоловік навіть сказав, що це найсмачніша риба, яку я коли-не-будь готувала. І я з ним погоджуюся, адже біле сухе вино робить дива.

У мене в дома є багатенько різноманітних кулінарних журналів. І цей рецепт саме з одного з них.
Інгредієнти. 1 короп, 120 мл винноградного чи яблучного оцту, 120 мл білого сухого вина, 2 великі морквини, 2 цибулини, 120 мл нежирної сметани, зелень, сіль, перець за смаком, готова суміш італійських чи прованських трав або приправа до риби, 1 склянка води.
Короп почистити. Зізнаюся чесно, цю частину процесу я майже не роблю ніколи, маю деякий страх до живої риби.

Почищену рибу мию, натираю сіллю та приправами, завертаю в харчову плівку і ставлю в холодильник маринуватися.

Якщо запікати потрібно якнайшвидше, то варто залишити в теплі десь на годину. А якщо в запасі маєте необмежену кількість часу, краще залишити в холодильнику на ніч.
Безпосередньо перед самим запіканням замочуєте рибу в розчині оцту зі склянкою води на 10 хвилин.

Тим часом цибулю ріжете напівкільцями, моркву кубиками і обжарюєте овочі на олії до напівготовності.

У форму, у мене скляна гусятниця, викладаєте цибулю з морквою.

Зверху ставите рибу. Я ще трішки присолюю її.

І заливаєте її сумішшю вина та сметани, посипаєте зеленю.


Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно годину. За 10 хвилин до завершення процесу відкриваю кришку, щоб риба зарум'янилася.







         Справжній рибний вечір!

2 коментарі:

  1. Справді дуже смачна риба! Така ніжна. Мммм. А найголовніше, що нічого й складного у приготуванні. Дякую за рецепт.

    ВідповістиВидалити