понеділок, 23 листопада 2015 р.

Шоколадно-ягідний сирник без випічки


Останнім часом найчастіше печу сирники, найрізноманітніші: з вишнями, триколірні, шоколадні, смугасті... Цей сирник також незвичний. По-перше, він без випічки, по-друге - шоколадний, а по-третє, асоціюється у мене з тортами-мусами. То що заінтригувала? Ну тоді приступаємо.

Рецепт цього маленького шедевру знайшла в блозі Дани, тож оригінальний рецепт - можна подивитися - тут. Цей тортик готувала двічі, першого разу більш скурпульозніше дотримуючись першоджерела, а друге - дозволила собі більше експериментувати. І обидва рази було смачно.
Інгредієнти. Для коржа: 250 грамів шоколадного печива "Belvita" (можна замінити іншим шоколадним), 50 г вареного згущеного молока, 50 г чорного шоколаду, 100 вершкового масла. Для сирної маси: 500 г домашнього м'якого сиру, 150 г вареного згущеного молока, 100 г шоколаду, 200 мл вершків (30%), 2-3 ст. л цукрової пудри, 20 г желатину, 1 ст. л какао. Для ягідного желе: 400 г замороженої смородини або інших ягід (в оригінальному рецепті вишні, втім мені більше подобається з смородиною. Крім того, я збільшила кількість ягід, як на мене, так смачніше), 4 ст. л. цукру, 1,5 ст. л крохмалю, 2 ч. л. желатину. Для цього сирника можна використовувати форму як 19, так і 22 сантиметрів в діаметрі. Я зупинилася на другому варіанті.

Отже приступаємо до приготування сирника, починаємо з коржа. Печиво подрібнюємо в блендері.

В мікрохвильовці чи на водяній бані розтоплюємо масло та шоколад. 

Крихти печива з'єднуємо з шоколадним маслом та згущеним молоком. 

Дно форми вистеляємо пергаментом. Формуємо з суміші корж з бортами. Ставимо до холодильника.


Готуємо шоколадно-сирну масу. Желатин заливаємо невеликою кількістю гарячої води (1/3 склянки), розмішуємо до повного розчинення. Додаємо до желатинової маси трішки вершків, розмішуємо. Шоколад розтоплюємо на водяній бані чи в мікрохвильовці.
Сир з цукром, вершками, згущеним молоком, шоколадом та какао подрібнюємо в блендері до однорідної кремової маси.


Додаємо желатин, ще раз збиваємо. Виливаємо мус на пісочний корж-основу, ставимо до холодильника застигати.

Ягоди викласти в баняк, додати цукор, варити на маленькому вогні до повного розчинення цукру.

Желатин залити невеликою кількістю холодної води, залишити набухати. До ягід дати крохмаль і варити до загустіння.


Виключити кисіль, додати желатин і перемішати. Коли желе охолоне, виливаємо його зверху на сирник.


 Ставимо сирник до холодильника. За три-чотири години торт буде готовим до споживання і фотографування:).







 Отак я підобрювала Джека на Хеловін. 

Смачних снів! 

3 коментарі: