пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Медовий кекс з грушами

Кекси і кексики асоціюються у мене з домашнім затишком. А ще ця випічка майже завжди навіює мені спогади про мого тата, адже він у мене частенько їх пік. А одного року напередодні Різдва чи Нововго року, вже не пригадую точно, умудрився за вечір "заколотити" п'ять! різних кексів. Їли потім їх цілий місяць. Тож цей рецепт присвячую йому.
Ця випічка сподобається тим, хто любить медівники та цвібахи. Думаю - це справжній зимовий кекс:), адже він дуже солодкий і ситний. Він - на любителя, ті хто люблять легку і повітряну випічку, їм не сюди:)
Інгредієнти: 2 яйця, 100 г цукру, 150 г масла, 2 ст. л. меду, 50 г мелених горіхів, 250 г борошна, 1 ч. л порошку до печива, 3 ч. л. кориці, 2 невеликі груші.
Рецептик - з кулінарного журнальчика:). У мене вийшло майже так само, як і на фото.
Масло з медом розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Злегка охолодити.
Горіхи змолоти в блендері в крихту.

В глибокій мисці змішати просіяне борошно, корицю, змелені горіхи та розпушувач для тіста.

Яйця збити з цукром, додати масляно медову суміш, перемішати. Додати борошняну суміш і швидко вимісити тісто, воно буде доволі густим і тягучим.

Груші помити, обсушити, почистити, порізати кубиками.
Додати до тіста і легенько перемішати. 
Викладаємо тісто у форму для кекса, печемо 50 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці.









Смачного завершення кулінарного тижня! А цей тиждень і справді був плідним, принаймні для мене і мого блогу, бо тут з'явилося аж п'ять нових рецептів! Такий собі малесенький рекорд.

2 коментарі:

  1. Виглядає надзвичайно смачно. Дякую за такий детальний рецепт, я обожнюю пекти кекси, мій улюблений мармуровий кексик. Завжди пригощаю ним своїх гостей:) Можливо і Вам буде довподоби! :)
    Бажаю Вам натхнення та нових кулінарних звершень!:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую вам за такий гарний відгук! І вам - натхнення і багато смаколиків. Рецептик - класний, обов'язково при нагоді приготую мармуровий кексик, який ви так любите:). я теж дуже люблю смугасту випічку:). Вона завжди гарно виглядає і ще краще смакує!

      Видалити