Інгредієнти: 200 г печива до кави, 70 г вершкового масла, 800 г м'якого домашнього сиру, 4 яйця, 5 ст. л. цукру, 1 пачка ванільного цукру, 200 мл вершків, 4 ст. ложки крохмалю, 6 груш (2 в начинку), лимонний сік.
Рецепт цього сирника скомпонувала сама, надихнувшись фотографією грушевого пирога, який побачила десь в мережі. Своє натхнення не довелося відкладати в довгий ящик, адже в холодильнику якраз були груші...
Приготування:
Печиво змолоти в блендері в крихту. Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. З'єднати масло з крихтою печива до утворення кашки.
Форму, діаметром 22 см, застелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Викласти корж з печива, втрамбувати.
Ставимо корж до холодильника. А тим часом приступаємо до приготування сирної маси. Все дуже просто, озброюємося блендером та приступаємо до роботи.
У велику мисці подрібнюємо блендером сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор.
В кінці додаємо крохмаль - і ще раз збиваємо. груші миємо і чистимо від шкірки, скроплюємо лимонним соком, щоб не чорніли. Дві груші ріжемо кубиками.
Вмішуємо в сиркову масу.
Виливаємо сирний крем на корж з печива.
Чотири груші розрізати навпіл, вибрати серцевину і відрізати хвостики. Кожну половинку ріжемо на пластинки і викладаємо по колу зверху на сир.
Утворюється цікава грушева квіточка.
Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. На низ духовки я ставлю миску з гарячою водою, щоб уникнути перепадів температур, які не дуже любить сирна випічка. Спечений сирник залишити в духовці до повного остигання. Різати сирник найкраше на другий день.Цю випічку рекомендую тим, хто любить сирники та чізкейки і, звісно, груші. Ніжність - саме це слово найточніше характеризує цей невеличкий витвір кулінарного мистецтва.
І трішки смачних підсумків. 2015 рік - перший рік життя мого блогу, був надзвичайно насиченим, багатим різноманітними рецептами - солодкими та солоними, простими та більш складнішими, буденними та святковими... Думаю, для Кулінарних варіацій вар'яток - це був чудовий і вдалий рік. Сподіваюся, що мені вдасться тримати марку і 2016-го. Продовжуйте стежити за оновленнями блогу, обіцяю, ви не пошкодуєте:).
Немає коментарів:
Дописати коментар