четвер, 16 червня 2016 р.

Торт "Полуниця з вершками"


Переконана, що дитинство кожного з нас має свою страву-ідентифікацію, котра асоціюється з тим безтурботним періодом і її смак мимоволі переносить нас туди. У мене таких страв кілька, адже моя мамуся не втомлювалася заповнювати наше з братом дитинство найрізноманітнішими смаколиками. Але якщо говорити про літо, то це звісно - полуниця розтерта з цукром та сметаною. Нічого складного. Але це ще раз доводить істину - все геніальне просте. Мені дуже подобалося готувати цю страву, а ще більше - їсти її)). З роками нічого не змінилося. Я й досі обожнюю полуницю зі сметаною. Тож вирішила, взявши за основу цей десерт, приготувати торт.

Інгредієнти. Корж: 150 г печива "Артемон" чи "До кави", 60 г масла. Маса: 700 г полуниць, 200 мл вершків, 90 г цукру-пудри, 20 г листового желатину.
Щоб приготувати цей легкий і яскравий тортик знадобиться роз'ємна форма, діаметром 16 см. Форму вистеляємо пергаментом.

Печиво подрібнити в блендері. Масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.

 Печиво з'єднати з маслом, перемішати до утворення вологої крихти. 

Висипати крихту в форму, утрамбувати, формуючи корж. Поставити до холодильника.

Полуницю помити, посушити, відірвати хвостики. Ягоди скласти в миску, додати цукор-пудру, подрібнити блендером. 

Надібрати кілька ложок полуничної маси і відкласти. До полуничної суміші додати вершки, збити.  

Желатин залити холодною водою, залишити набухати десь 5 хвилин. 

Меншу порцію полуничної маси добре нагріти. Набухший желатин витягнути з води, відтиснути, перекласти до полуниці і розчинити. 

Желатиново-полуничну суміш злегка охолодити, вилити у вершково-ягідну масу, злегка збити блендером. Вилити суміш на корж, поставити до холодильника на кілька годин, а ще краще на ніч. 

Готовий торт прикрасити полуничками! 




 Яскраво рожевий, легкий і надзвичайно смачний тортик. Таки полуниці з вершками - це гармонійне поєднання.   






Смачного літа!


4 коментарі:

  1. Олю, а чи не пробувала ти робити такий тортик на агар-агарі? Ми зараз на нього повністю перейшли, але я його поки тільки освоюю, тому цікаво які пропорції можуть бути для агар-агару...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ні, на жаль не робила. У мене був один-єдиний не дуже вдалий досвід роботи з агар-агаром, тому я на тому й зупинилася:). В принципі на пачці "Агар-агару" мали б давати пропорції та спосіб приготування!Тут є кілька пород щодо пропорцій і роботою з агар-агаром - http://deluxe.com.ua/articles/spetsii/agar-agar-culinary-use.html

      Видалити
    2. Дякую, Ольчику! Готуюся морально до втілення тортику))) А між тим, поки випробувала ось такі ягідні мафіни - легкі і смачні https://www.pinterest.com/pin/57420963975457740/. У нас скоро почнеться ягідний сезон - наше місто в горах,тому всюди-всюди малинка, чорниці і сунички, тож буде багато смачних ягідних десертів)

      Видалити
    3. На здоров'я!). Які кльові мафіни! Супер, якраз до сезону. Треба й собі приготувати їх і ще багато сезонних десертиків з ягодами. Обожнюю літо! Воно надихає до кулінарних експериментів!

      Видалити