суботу, 19 листопада 2016 р.

Фарширований перець кус-кусом


Перці найчастіше фарширують рисом та м'ясом, в результаті виходить такий собі голубець без капустяного листя. До речі, у моєму блозі є такий варіант цієї страви. Але якось мені захотілося чогось іншого та більш оригінального. Тож сьогодні пропоную вашій увазі вегетаріанський варіант фаршированого перцю з кус-кусом і печерицями. Смачно, не те слово! 
Інгредієнти. 8 шт. солодкого перцю середнього розміру, 400 г печериць, 150 г кус-кусу, 150 г козячого сиру (використовувала копчений будз), 1 склянка води, 4 ст. л. оливкової олії, 2 зубки часнику, петрушка, кріп, чебрець, мелена паприка, чорний мелений перець, сіль за смаком.

Кус-кус залити 1 склянкою кип'яченої води, посолити, закрити кришкою, залишити набухати. Через 5 хвилин додати оливкову олію, перемішати і знову закрити кришкою, залишити ще на 5 хвилин. Кус-кус має увібрати усю рідину.
 Перець помити, розрізати навпіл повздовж, почистити від хвостиків та серцевини.
Почищені половинки перцю залити кип'ятком, закрити кришкою та залишити на 5-7 хвилин. 
Потім викласти на дуршлаг і дати стекти рідині. 
Кріп та петрушку дрібно порізати.
Сир потерти на крупній тертці. Гриби помити та порізати кубиками. 

Часник дрібно порізати. 
Гриби з часником обсмажити на олії, поки не випарується зайва рідина. В процесі тушкування додати чебрець, сіль та паприку.
Гриби змішати з кус-кусом та зеленю. Доправити за смаком.
Деко, в якому запікатимемо перець змастити олією. Готовим фаршем начиняємо половинки перцю та викладаємо на деко. 
Зверху кожен перець притрусити потертим сиром, пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
Ось і все фаршировані перці кус-кусом готові. Залишається лише притрусити їх зеленню, озброюватися виделкою та ласувати справжньою смакотою.


  Відтепер ці перці мій беззаперечний фаворит. Залишається лише дочекатися сезону перців і готувати цю страву чи не щодня. Хоча, ті в кого в морозильній камері я заготовки перцю для фарширування можуть робити цю страву будь-коли, хоч на Новий рік:).


 Ніколи не думала, що кус-кус так круто смакує з печерицями. Смакота. В принципі начинку можна готувати і вживати як повноцінну страву. Вийде цікавий і смачний гарнір.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар