неділю, 13 листопада 2016 р.

Горіхове печиво, або Зустрічаємо зиму


Цього року зима прийшла до нас у листопаді. Зізнаюся, чесно, мені ще доволі незвично бачити за вікном білосніжні дерева, лапатий сніг та малюків на санчатах. Все ж таки ще вчора ніби-то була осінь, Вже цілий тиждень я роздумую про новорічне та різдвяне меню, і тут як на замовлення випав сніг, адже думати про ці свята органічніше, коли за вікном зима:). Зустрічаю зиму горіховим печивом. На моїй кухні ожили зайчики, білочки, равлики, зірочки, чоловічки та лосі:). Словом, свято наближається.
Інгредієнти. 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки цукру, 100 г грецьких горіхів, 60 г. вершкового масла, 1 яйце, 2 ст. л. сметани.

Це печиво готується дуже швидко, особливо, коли у тебе є помічники - чарівні ельфи чи добрі друзі. З ельфами в сучасному світі складніше:), тож ці тістечка випікали з моєю подругою Ланою, котра одночасно брала у мене інтерв'ю:). Час пролетів миттєво.
Горіхи обсушити на сухій сковороді кілька хвилин. Головне не перетримати, адже смак палених горіхів лише все зіпсує. 
 Горіхи охолодити та змолоти в крихту.
Борошно просіяти, змішати з цукром та подрібненими горіхами. Ретельно вимішати усі складники. Додати порізане холодне масло, швидко руками перетерти масло з борошном до утворення вологої крихти. 
Додати яйце та сметану.
Замісити тісто, не лякайтеся воно буде доволі крихким та неслухняним. Загорнути його в кульок чи харчову плівку і поставити до холодильника на 30-60 хвилин.
Охолоджене тісто ділимо на дві чи більше частин. З однієї розкачуємо тонкий пласт. Решту відкладаємо.


Тісто доволі тендітне, тому під час розкачування може рватися. Втім, це не буде великою проблемою, адже його легко можна "склеїти". З тіста вирізаємо фігурки.

 Тістечка акуратно перекладаємо на вистелене пергаментом деко. 

Пекти в розігрітій до 190 градусів духовці 7-8 хвилин. Готові тістечка мають злегка зарум'янитися.
Це чарівне печиво, адже миттєво створює у твоєму домі святкову новорічну атмосферу. Здається, що до Нового Року залишилося лише декілька днів... 



 Печиво має яскраво виражений горіховий смак і є доволі хрумким. Моя бабуся таке печиво називала сухариками. Це той випадок, коли ця назва ідеально його характеризує.



 Воно - надзвичайно смачне. Так і хочеться ще і ще, поки у коробочці нічого не залишиться:)


 Якщо говорити про страви, котрі у мене асоціюються з Новим Роком та дивовижним зимовим святковим періодом, то це не буде ні "Олів'є" чи канапки зі шпротами та лимоном:), а саме печиво - запашне і хрумке. Зізнаюся, що бажання пекти печиво у мене завжди прокидається наприкінці осені, на початку зими:). А кажуть, що дива не існує:). Воно є всюди, головне вміти його бачити, а також не прогавити любов, котра витає в повітрі. І не забуваєте, що любов - це таємний складник усіх вдалих справ, особливо кулінарних. Тож не забувайте її коли йтимете на кухню:).


Так розписалася, що ледь не забула привітати усіх з першим снігом та подякувати Лані за чудову розмову і допомогу у випіканні оленів! Тож вітаю і дякую!

Немає коментарів:

Дописати коментар