неділю, 20 листопада 2016 р.

Приправа до гарбуза


Цей рецепт стане в пригоді тим господинькам, котрі обожнюють різноманітні гарбузові страви, а особливо, випічку і десерти. Ця приправа додасть страві аромату і пікатності, та довершить смак гарбуза.
Інгредієнти. 4 ч. л.. кориці, 1 ч. л. сушеного меленого імбиру, 1 ч. л. меленого мускатного горіха, 1,5 ч. л. перетертої гвоздики, 1,5 ч. л. духмяного перцю.

Приготування цієї приправи не займе багато часу, особливо коли більшість складників матимете у меленому варіанті. Хоча перетерти спеції у ступці також не займе багато часу.

Заздалегідь потрібно підготувати баночку невеличкого розміру, в якій зберігатимете приправу. Її потрібно помити і висушити. Тоді в ступці перетерти гвоздику і духмяний перець. 

Перетерті спеції  скласти в банку, додати корицю, імбир, мускатний горіх, ретельно вимішати. Закрити кришкою. Ось і все - приправа готова.


Ця приправа стане незамінною у гарбузовій випічці: кексах, пирогах, чізкейках тощо, словом у всіх солодких рецептах. Хоча її можна додавати і до других страв, думаю, дрібка цієї приправи точно їх не зіпсує.


 Запах приправи просто неймовірний. Рекомендую обережно її нюхати, бо можна легко спровокувати чхання:). А от до гарбузової випічки саме те! Ну і гарбузова каша "розквітне" з такою приправою.

 

Уже встигла перевірити приправу на практиці. Задоволена на всі 100%. Готувала Шоколадно-гарбузовий кекс і в гарбузову частину дала 1 ч. л. цієї приправи. В результаті вийшов смачний і пряний кекс.



Мені здається, що для тих, хто любить гарбузову випічку це незамінна річ. Звісно, можна в кожен рецепт давати всі ці  або інші спеції, котрі входять в склад приправи окремо, але можна все змішати раз і потім лише додавати куди потрібно. Така собі економія часу:). 

Немає коментарів:

Дописати коментар