середу, 9 листопада 2016 р.

М'ятне какао з маршмеллоу

М'ятне какао - це моя слабкість, одного разу спробувавши його, ніяк не могла його забути. Та от повторити ці відчуття ще раз ніяк не вдавалося, аж поки не натрапила на одному цікавому каналі на YouTube "КухняШоу" рецепт цього смачнючого напою. До речі, спосіб його приготування є трішки незвичним, завдяки одному секретному інгредієнту, який і додає какао м'ятного смаку.

Інгредієнти. 500 мл молока, 2,5 ст. л. какао, 6 м'ятних льодяників, 50 г маршмеллоу (жувального зефіру).
Рецептом класичного какао з маршмеллоу нещодавно ділилися на сторінках інтернет-журналу "Хочу.ua". Втім, сьогодні хочу здійснити свою маленьку мрію та приготувати м'ятне какао, доповнивши його невагомим зефіром.

Спосіб приготування дуже простий. Насамперед підготуємо льодяники, щоб вони достатньо швидко розчинилися в гарячому какао, їх потрібно подрібнити. Це можна зробити з допомогою молотка, плоскогубців чи інших підручних девайсів, котрі, на вашу думку, з легкістю справляться з цим завданням. Робити це краще, не розмотуючи цукерки з папірців.


Какао розчиняємо в невеликій кількості молока, ретельно вимішуємо до більш-менш однорідної суміші.
Решту молока поставити на вогонь та довести до кипіння.
Вливаємо какао в молоко, ретельно вимішуємо, а тоді подрібненні льодяники. Після цього суміш потрібно постійно мішати, щоб цукерки не поприлипали до дна каструлі. Тримаємо на вогні ще 4-5 хвилин поки цукерки повністю не розчиняться.
Гаряче какао виливаємо в горнятка та посипаємо зверху маршмеллоу. Щоб підкреслити особливий м'ятний смак цього какао вибрала зелені зефірки. 



Зовсім нещодавно я просто захопилася какао з маршмеллоу, п'ю його чи не щовечора, адже в захваті від балансування смаків гіркуватого какао та солодких, майже невагомих суфле, котрі розчиняються в гарячому напої. Ммм. Це щось неймовірне. Хоча зізнаюся, що ще рік тому, спробувавши таке какао в одній доволі відомій франківській кав'ярні якось залишилася до нього байдужою. Адже дуже часто, те що ви робите вдома з любов'ю та повагою до себе та рідних смакує в стократ краще. До речі, це стосується і цього напою. Адже його смак перевершив усі спогади про те м'ятне какао, яке я колись пробувала. 

Як ви вже помітили в рецепті немає цукру. І це не дивно, адже його з легкістю замінюють цукерки. Крім того, саме вони роблять цей напій особливим, оригінальним та надзвичайно ароматним Замість цукерок можна використовувати м'ятний сироп чи м'ятне варення, якщо воно у вас, звісно є:). Втім, як на мене, варіант з цукерками більш доступніший.


 Цей напій ідеально смакуватиме з вашою улюбленою книжкою:). Смачної і теплої усім осені! 

Немає коментарів:

Дописати коментар