понеділок, 25 грудня 2017 р.

Салат "Вінок"


Обожнюю зиму, адже вона багата святами та неймовірною магією див, котра витає в повітрі. Ось-ось розпочнеться Новий рік, а там і до Різдва недалеко. Дивовижний період. Тож сьогодні поділся з вами рецептом простого, корисного і смачного салатту, який стане справжньою окрасою святкового столу та навіть частиною декору:).
Інгредієнти: 100 г руколи, 100 г фети, 1 середня груша, 50 г грецьких горіхів, жменя зернят гранату. Заправка. 4 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. рідкого меду, 2 ч. л. гірчиці в зернах, 1 ч. л. лимонного соку, сіль, перцеь, готова суміш прованських чи італійських трав.

Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді. 

Підсушені горіхи дрібно посікти ножем. 

Груші помити, порізати поздовжніми скибками, покропити соком лимона, щоб не почорніли. 

Сир порізати кубиками. 

Зернята вибрати з гранату. 

Руколу помити, посушити, викласти на велику тарілку у вигляді вінка. 

На вінок викласти грушу, порізаний сир, посипати горіхами та зернятами гранату. 

Для заправки змішати всі складники, ретельно вимішати. 
Перекласти заправку в невеличку піалу і промистоти її в центр салату. Перед подачею, полити заправкою салат. 


Смакота. Гарна альтернатива традиційним салатам з майонезом та великою кількістю компонетів. Щодо смаку, груша та фета - ще той ідеальний тандем, а горішки та гранат доповнюють всю цю смакоту. 


Схожий салат робила торік також у формі різдвяного вінка, але з іншими складниками. Тож і ви можете сміливо експерементувати та формувати свій авторський вінок-салат. Впевнена як не ескперементуй все одно вийде цікаво та оригінально.   



Цей салат не лише вразить ваших гостей своїм смаком, а й здивує своєю оригінальною подачею. Впевнена, стане справжньою окрасою святкового столу. Тож довго не роздумуйте, а гайда на кухню...

Немає коментарів:

Дописати коментар