вівторок, 26 грудня 2017 р.

Вівсяне печиво в банці


Грудень-січень - дивовижний час, ідеальна пора для подарунків. Так хочеться порадувати своїх близьких та рідних оригінальним і нетривіальним подарунком, таким, що викличе в них щирі емоції, наприклад, радість та здивування. Тому не варто зволікати, а гайда на кухню де приготуємо вівсяне печиво в банці. У моєму блозі вже є рецепт кексів в банці, цього разу робитимемо все за схожою схемою лише з трішки іншими складниками.
 Інгредієнти: 120 г борошна, 70 г вівсяних пластівців (брала дрібного помелу, хоча можна використовувати і грубого), 100 г коричневого цукру, дрібка солі, 1 ч. л. порошку до печива, 50 г подрібненого шоколаду або шоколадних крапель, 50 г сухофруктів, 50 г грецких горіхів. Додатково: Банка 750-900 мл, кришка, листівка для написання рецепту, шнурок чи стрічка.

На дно банки висипати половину просіяного борошна. 

Далі акуратно висипати вівсяні пластівці. 

Наступний шар - решта борошна + дрібка солі та порошок до печива. 

На борошно акуратно насипати коричневий цукор. Якщо немаєте тростинного цукру беріть звичайний білий, але щоб зберегти контраст шарів в банці, змішайте його з 1 ч. л. какао. 

Наступний шар - порізані сухофрукти, я наприклад брала журавлину. 

Далі висипати порізаний шоколад або шоколадні краплі Завершальний етап - порізані горіхи.

 Закрити банку кришкою, прив'язати рецепт. 

До речі, про процес подальшого приготування печива, адже в банці - лише заготовка. Все дуже просто. 120 г м'якого масла, додати 1 яйце, збити міксером до однорідності. Банкою з сумішшю злегка потрясти, висипати її вміст до масляно-яєчної суміші, ретельно вимішати або збити до днорідності. Сформувати з тіста кульки розміром з грецький горіх, викласти на деко вистелене пергаментом, зберігаючи дистанцію, кожну кульку приплюснути. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хв. 

Ось такий неймовірний подарунок можна подарувати своїм найдорожчим на свята. А коли вони спечуть це печиво, впевнена, згадають про вас:).



До речі, таку заготовку можна зробити і для себе, і тоді процес випікання печива буде ще швидшим. Словом, це чудова ідея як для подарунку, так і для власного господарювання. До речі, подарункові банки можуть бути найрізноманітніші і не обов'язково їстівні. В красиву банку можна скласти  набір для манікюру (лаки, пилочку, засіб для зняття макіяжу, крем для рук), канцелярію (ручки, фломастери, блокнотики, стікери, закладки ), косметику (помаду, тіні, туш, дзеркальце) і ще багато чого іще. 

Немає коментарів:

Дописати коментар