середу, 27 грудня 2017 р.

Сирний десерт з журавлиною



Продовжую готувати атмосферні святкові страви, котрі наповнять вашу оселю святковим настроєм. Тож сьогодні пропоную ваші увазі рецепт десерту, який виглядає неймовірно святково та зимово. А ще він дуже корисний, адже у ньому поєднуються сир та цілюща журавлина.
Інгредієнти: 250 г домашнього сиру, 200 мл вершків 20%, 4 ст. л. цукрової пудри, 6 пісочних печив "До кави" чи схожих. Журавлиновий соус. 200 г журавлини, 3 ст. л. цукру, дрібка кориці, 50 мл води.

Журавлину промити, викласти в каструлю, додати воду, цукор та спеції. 

Проварити до консистенції пюре, ягідки почнуть тріскати, соус - практично готовий. 

Подрібнити соус блендером до однорідності та охолодити.

Сир збити в блендері з цукром пудрою та вершками до кремової консистенції.

Печиво подрібнити руками.

 Викласти на дно креманок чи склянок. 

Зверху викласти сирний крем. 

Останній штрих на сирну масу викласти журавлиновий соус. Прикрасити м'ятою і можна подавати до столу.

Ніжний сирний крем з кисленьким журавлиновим соусом дуже гармонійно смакують. Таким десертом можна снідати, обідати чи вечеряти. Словом їсти його можна в будь-яку пору доби:). І такий десерт можна і треба подати до Новорічного столу. 



З цих складників у мене вийшло чотири порції десерту, якщо викладати їх у ще менші креманки, то вийде трішки більше. Словом, кількість десерту залежитиме від об'єму склянок, в яких хочете його подавати.


 Велика перевага цього десерту, що він доволі швидко готується, без якихось складних та довготривалих процесів та екзотичних складників. Все легко та просто. Не вірите, а приготуйте цей десерт і поділіться своїми враженнями.



Аж не вірить, що промайнув ще один рік. Це сталося так швидко, що в моїй голові ще не стерлися яскраві спогади від зустрічання 2017-го, а тут вже треба виглядати 2018-ий:). Для мене це був гарний, багатий на приємні і важливі події в моєму житті рік. Сподіваюся, що наступний буде ще вдалішим, роком здійснення моїх найзаповітніших мрій! Як то кажуть, поживемо - побачимо!

Немає коментарів:

Дописати коментар