понеділок, 25 грудня 2017 р.

Чай з мандаринами та ромом


Зима - це не лише пора випічки, а й ароматних гарячих напоїв: гарячого шоколаду, глінтвейну, ароматних чаїв... Словом, всього, що зігріває і дарує затишок в холодну пору року. Коли на вулиці холодно, а іноді похмуро, рекомендую нікуди не йти, закутатися в теплий плед з веселим принтом та зігрітися ароматним мандариновим чаєм з ромом, який сьогодні з вами приготуємо.
Інгредієнти: 2 мандарини, кілька листочкіів м'яти, 2 ч. л. або 2 пакети чорного чаю, ромова есенція або ром, цукор за смаком, дрібка кориці, 400 мл води.

Мандарин почистити, розділити на дольки, викласти в невелику каструлю. 

Залити водою, додати м'яту і корицю. 

Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і проварити 5 хв. 

Мандариновим відваром заварити чай.

 Готовий чай розлити по горнятках, додати цукор за смаком, по 3-4 краплі ромової есенції чи по 1 ч. л. рому.



Ароматний з вираженою ноткою рому, кориці та мандарин. Саме так, мабуть, пахнуть та смакують новорічні та різдвяні свята. 



До речі, якщо немаєте вдома ромової есенції не засмучуйтеся, сміливо давайте коньяк. А якщо не хочете алкогольний варіант, хоча скільки там того алкоголю, то взагалі можете його не давати. Все на ваш вибір.



А ще фішкою цього чаю є варені мандарини, які виявилися неймовірно смачним доповненням ароматного напою. Таки зима без мандарин та кориці не зима, саме з цими ароматами у мене асоціюється ця пора року. Цікаво, а які асоціації зима викликає у вас?

Немає коментарів:

Дописати коментар