суботу, 16 червня 2018 р.

Полуничне морозиво


Полуничний сезон потрохи завершується, втім я ще встигаю опублікувати ще один рецепт десерту з цієї смачної ягідки. Сьогодні не буде тортів чи тартів, зате пропоную приготувати смачне домашнє морозиво. Неймовірна смакота і справжній порятунок в спекотний день. А ще велика перевага цього рецепту в тому, що для приготування цього холодного десерту вам не знадобляться спеціальні пристрої.
Інгредієнти: 500 г вершків 33%, 200 г згущеного молока (любите менш солодкі десерти давайте 150 г), 1 ч. л. ванільного екстракту чи ванільного цукру, 500 г полуниць, 150 г цукру, 1 ст. л. лимонного соку.
 Полуницю помити, почистити від хвостиків, порізати четвертинками.
Полуниці перекласти в сотейник, засипати цукром, додати лимонний сік, поставити на вогонь, варити 10-15 хв., час від часу помішуючи.
 Полуничне вареннячко перетерти через сито, охолодити.

  
Вершки збити злегка, додати згущене молоко і ванільний екстракт, збити ще раз в крем. Важливо не переборщити, щоб не відділилося масло.

Частину вершкової маси викласти в контейнер.
Зверху викласти кілька ложок полуничного соусу.
Викласти решту збитих вершків.
Останній шар - кільканадцять ложок полуничного соусу. Соус, що залишився можна використати для подачі морозива. Буде дуже смачно!
З допомогою довгої шпажки зробити візерунки, закрити кришкою і поставити в морозильну камеру на 6-8 годин.
Перед подачею морозиво витягнути з морозилки і поставити до холодильника на 20-30 хв.


Морозиво вийшло дуже смачним, в міру солодким з кремовою конситенцією. Як на мене, це один з найвдаліших рецептів домашнього морозива.


Смакота! Домашнє натуральне морозиво - найкращий літній десерт. Цей рецепт розвінчує міфи про те, що приготування морозива вдома займає чимало часу і вимагає спеціальних пристроїв. 


 Мені трохи сумно, що полуничний сезон вже завершується, адже не встигла приготувати усі страви, які хотіла. Проте - попереду ще чимало смачних сезонів, тому браку рецептів в "Кулінарних варіаціях вар'ятки", думаю, не буде.

Немає коментарів:

Дописати коментар