понеділок, 4 червня 2018 р.

Салат з полуницею та сирними кульками


Літня пора є ідеальною не лише для десертів, а й для салатів. Влітку дуже просто фантазувати і експериментувати, вигадуючи черговий шедевр. Сьогоднішній рецепт буде саме таким, адже у цьому салаті поєдную, на перший погляд, не поєднуване - м'ясо, сир і полуниці.

Інгредієнти: 1 пучок листя салату, руколи, 200 г полуниць твердих сортів, 50 г в'яленого м'яса, 1 невелика червона цибуля, 1 ст. л. мигдалевих пелюсток. Для сирних кульок: 100 г домашнього сиру, 1 ст. л. сметани, кріп, сіль, перець за смаком. Для соусу: 4 ст. л. оливкової олії, 2 ч. л. гірчиці в зернах, 1 ч. л. рідкого меду, 1 ч. л. лимонного соку, готова суміш італійських чи прованських трав, дрібка солі, перцю.
Салат помити, просушити.
Полуницю, помити, обсушити, повідрізати хвостики і розрізати навпіл.
Цибулю порізати півкільцями.
М'ясо порізати тонкими скибочками.
Кріп дрібно порізати.
У мисці змішати сир, сметану, сіль і перець, ретельно вимішати ложкою чи руками до однорідності.
Додати кріп, вимішати ще раз.
Для соусу ретельно змішати усі складники: олію, гірчицю, мед, лимонний сік і приправи.
Салат викласти в миску чи велику тарілку.

Зверху викласти цибулю
Тоді - м'ясо.
Додати половину соусу, перемішати.
Зверху викласти половинки полуниць.
З сирної маси сформувати невеличкі кульки і викласти зверху на салат.
Останнній штрих - полити соусом і посипати мигдалевими пелюстками.


Обожннюю салати з полуницею. Цей варіант придумала сама, беручи до уваги той факт, що ця ягода дуже гарно смакує з різними сирами та м'ясом. До речі, ті хто не вживає м'ясо, може просто не давати цей складник або ж замінити його авокадо чи стебловою селерою. Впевнена, буде смачно. 


Листя салату, ягоди, в'ялене м'ясо, пікантні сирні кульки, медова заправка і мигдаль - дуже вдало поєднуються в цій страві та утворюють цікавий ансамбль смаку. Салат виходить неймовірно смачним та вишуканим. 


Впевнена, такий салат дуже вдало доповнить святковий стіл з будь-якої нагоди і точно здивує ваших гостей. І хай вас не лякає поєднання, на перший погляд, не поєднуваних продуктів. Насправді, це ідеальний тандем.

Немає коментарів:

Дописати коментар