неділю, 14 квітня 2019 р.

Великодній салат


Не уявляю святкового Великоднього столу без страв з яйцями, тож намагаюся готувати з ними якомога більше. Дуже атмосферно виглядають саме салати з яєчками, тож сьогодні поділюся з вами саме таким переписом. В меню - яскравий, ситний та оригінальний Великодній салат.
Інгредієнти: Пучок листя салату, пучок руколи, 150 г спаржевої квасолі маринованої або замороженої, 1 червона цибуля, 50 г чорних маслин без кісточок, 4 яйця, банка шпротів (160 г). Для заправки: 1 ст. л. білого винного оцту, 1 ст. л. лимонного соку, 2 ч. л. гірчиці в зернах, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. меду, 1 зубок часнику, сіль, перець.

Яйця помити, опустити в підсолену кип'ячу воду, варити 10 хвилин. Охолодити. почистити, порізати на половинки.

Шпарагівку не розморожуючи, якщо потрібно порізати, викласти на розігріте вершкове масло, додати солі та прованських трав, тушкувати до готовності, 10-15 хвилин.

Листя салату, помити, обсушити. 

Цибулю порізати півкільцями. 

Для заправки змішати всі складники, ретельно вимішати. За бажанням можна часнику не додавати, за такої умови заправка вийде менш пікантною.

Листя салату викласти на велику тарілку. 

Зверху - шпаргівку. 

Тоді - цибулю, маслини, шпроти, половинки яєць. 

Полити заправкою.



Салат готовий. Виходить дуже ситний салат, який дуже гарно пасуватиме до Великодньої гостини, адже який же Великдень без яєць).



Втім, такий салатик можна приготувати і на вечерю, таким чином ви вб'єте двох зайців одним пострілом. І друге, і салат - на одній тарілці.Усім смачного! Гарного дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар