понеділок, 22 квітня 2019 р.

Десерт "Яєчка"


Цей десерт ідеально пасуватиме до великоднього столу, адже який Великдень без яєць:). А це такий собі солодкий варіант яєчної теми. Якщо ви не хочете бавитися з яєчками, то цей десерт можна приготувати в порційній подачі, в склянці.
Інгредієнти: 200 г чорного шоколаду, 500 г домашнього сиру, 4 ст. л. цукру-пудри (80 г), 6 половинок персиків (1 банка 415 г), 150 мл вершків.
1 плитку шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці.

 Намастити шоколадом форми, поставити на 15 хвилин в морозилку.
Поставити в морозилку на 15 хвилин.
Розтопити другу плитку шоколаду, ще раз змастити яєчка. Поставити до морозилки до повного застигання.
У великій мисці скласти сир, цукор-пудру, вершки, збити в крем.
Персики відкрити, на сито викласти половинки фруктів, дати стекти зайвій рідині.
З персиків зрізати верхівку.
Витягнути шоколадні шкаралупки з морозилки, можна витягнути з форми, для надійності. Я цього не робила, лише їх повідділяля від країв силіконового трафарету. Сирною масою начинити шоколадні шкаралупки.

Зверху на сирну масу викласти половинки персиків.
Рештки персиків порізати кубиками.
Додати до крему, що залишився, ретельно вимішати.
Викласти мус в креманки, баночки чи склянки.
Десерт просто неймовірний, в обидвох варіантах. На щодень, можна зробити просто і не заморочуватися з формочками яєць, а от на Великдень рекомендую зробити всея, як треба.



З цих складників у мене вийшло шість шоколадних яєчок з начинкою та 3 баночки десерту. Тож загальназ кількість порцій -  9.



Неймовірне поєднання соковитого персика, ніжного крему і шоколадної хрусткої скоринки. До речі, про шоколад. Якщо ви вправний кондитер, то можете використати для шкаралупки і одну плитку шоколадки, але тоді вона буде тоншою та крихкішою.


Смакота. Класний, оригінальний і неймовірний десерт. Прекрасний варіант на Великдень, або ж на інше свято чи будній день.


 Зізнаюся, що такий десертик хотіла приготувати давно. Але раніше, коли зустрічала схожі рецепти на теренах інтернету, думала, що його приготування займе багато часу та зусиль. Помилилася! А якщо не заморочуватися і не робити його у формах-яєчках, то процес готування - більш простий і легкий.


Смачного! Радісної весни! Прекрасного свята! 

Немає коментарів:

Дописати коментар