неділю, 21 квітня 2019 р.

Печиво "Шоколадні гнізда"


Мій чоловік сказав, що це найсмачніше печиво, яке він коли-небудь їв. Погодьтеся, це чи не найвища оцінка для тістечок:). Тому сміливо можете приступати до приготування цих шоколадних гнізд, адже їх смак і справді неймовірний, як і їх вигляд. Впевнена, така випічка викличе справжній фурор серед ваших гостей. Принаймні, я планую готувати це печиво на Великдень, тож перевірю сама, наскільки воно припаде до душі моїм рідним та близьким, котрі зберуться за святковим столом.
 Інгредієнти. Тісто: 250 г борошна, 170 г масла, 100 г цукру-пудри, 40 г какао, 1 яйце, 1/2 ч.л. порошку до печива, дрібка солі. Начинка: 100 г вершків, 100 г чорного шоколаду, цукерки у вигляді яєчок чи будь-яке кольорове драже, можна навіть "m&m`s".


Змішати борошно, сіль, какао, порошок до печива, цукор-пудру.

Додати масло, перетерти руками до утворення вологої крихти. 

Додати яйце, замісити м'яке тісто. Якщо тісто буде липким, підсипте трішки борошна. 


Загорнути харчовою плівкою, поставити до холодильника на ніч. 

Тісто змолоти на м'ясорубці. Або ж перепустити тісто через часникодавку. Для цього способу, з ще не охолодженого тіста потрібно сформувати кульки і помістити їх до холодильника. Потім кожну кульку перепустити через часникодавку. На одне тістечко вам знадобитьсся дві кульки. Хоча це залежатиме від розміру їх розміру.


Я скористалася першим варіантом. Пропустила все тісто через мясорубку, і тоді з шоколадного фаршу акуратно формувала гнізда. 

Готові гнізда викласти на застелене пергаментом деко. 

Кришкою від пляшки, для зручності закрутила її на пляшку, витиснути посередині кожного гнізда заглиблення. 


Пекти в розгрітій до 180 градусів духовці 15-17 хвилин. Готове печиво охолодити.


 Вершки довести до кипіння в мікрохвильовці чи на вогні. 

Додати подрібнений шоколад. Залишити на 2-3 хвилини. 

Ретельно вимішати до утворення гладкої шоколадної маси. 

В кожну серединку викласти по 1-2 ч. л. шоколадної помадки.

На кожне печиво прилаштувати по 2-3 драже.

Ось і все супер-шоколадне і мега-великоднє печиво готове. Воно не лише радує око, а ще неабияк потішить ваш шлунок, адже воно й справді неймовірне на смак. 




Печиво виходить мега-крухим. Шоколадна помадка і драже доповнюють його смак та створюють дивовижний та смачний тандем.

 


Люблю випічку, котра не лише смачна, а й креативна, оригінальна та прикольна.  Це печиво, безперечно, мій цьогорічний фаворит. Тож включила його і в своє Великоднє меню, впевнена саме воно додасть святковому столу оригінальності та атмосферності.  



Насправді це печиво не так складно готувати, як може здатися на перший погляд. Часу на його приготування піде приблизно стільки ж, як і на звичайне печиво, адже розкачувати і вирізати тістечка не потрібно, лише пропустити через м'ясорубку і руками сформувати гніздечка.


Це дуже творча робота, мені дуже сподобалося саме формувати тіста, тому якщо хочете відпочити головою і зайнятися якоюсь творчістю, тоді сміливо приступайте до приготування цього печива. Якщо у вашому домі є дітки, то сміливо можете залучати і їх до цього процесу. Думаю, вони будуть в захваті, як від кулінарної парктики, так і від смакування тістечками.


Усім веселого та світлого Великодня! Нехай він буде прекрасним, радісним та смачним! Бажаю оновлення, дивовижі і багато смакоти!

Немає коментарів:

Дописати коментар