понеділок, 29 червня 2015 р.

Грецький салат з сирними кульками


Хто не любить Грецький салат? Таких певно одиниці. Літо та осінь – ідеальні пори року в Україні для цього салату. Втім, найсмачніший Селянський салат, як його називають на його батьківщині, саме в Греції. По іншому бути і не могло, греки точно знають якийсь секрет. За два тижні відпочинку на Кріті ми їли Грецький салат чи не щодня, замовляли його в різних кафешках. Одна порція – це десь 500-600 грамів, нею сміливо можна наїстися двом. Основні інгредієнти цієї страви Еллади, такі ж як і у нас – помідор, перець, огірок, оливки, червона цибуля, фета, середземноморські трави, оливкова олії… А ще любов, без якої страва буде прісною. Грецький салат, рецепт якого зараз напишу, складається з усіх перелічених вище інгредієнтів. Його особливість в сирних кульках.

Інгредієнти. Два помідори, один болгарський перець, чотири маленькі огірочки, 200 грамів домашнього сиру (бринза або фета), 2-3 столові ложки сметани, кріп, зубчик часнику, половинка червоної цибулі. Для заправки: оливкова олія, сіль, бальзамічний оцет, суміш прованських чи італійських трав, кріп.

Овочі помити та посушити. За бажанням огірочки чистимо від шкірки. Помідори, перець та огірок ріжемо великими шматками, цибулю півкільцами. 

До сиру додаємо сметану, сіль, видушуємо часник, переминаємо. 

Кріп ріжемо дрібно. Для заправки змішуємо олію,  трави, чайну ложку бальзамічного оцту. В миску викладаємо порізані овочі, цибулю, оливки. Заправляємо олією з травами, солимо до смаку та легенько перемішуємо. З сиру формуємо невеличкі кульки, обвалюємо в кропі та викладаємо зверху на салат. Кульки ще трішки поливаємо олією. Готово!  



4 коментарі:

  1. Оооолечко, робила прямо зара цей твій салатик! Чекаємо з Сергієм гостей :)
    До заправки додала ще цедру лимона і вистояла її на дольках часнику. Сподіваюся, не прогадала!
    Відгуки гостей напишу як все з'їдять :р

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. АААААА!!! Круто,о то ти молодчинка, думаю твоя заправка була бомбезна!!!! Точно не прогадала! І як там відгуки гостей? Вже згораю від нетерпіння))

      Видалити
    2. Олю, всім все дуже сподобалося! :)
      Дякуємо тобі за твоє натхнення!

      Видалити
    3. )))Дякую вам). І тішуся, що всі задоволені)))))))

      Видалити