Літо - ідеальний час для кулінарних експериментів, тому я знову пропоную вашій увазі незвичний для українських шлунків салат. І знову без полуниць тут не обійтись...
Інгредієнти. Невеличкий пучок свіжого салату, півтори-дві склянки полуниць, жменька горіхів на ваш смак і гаманець, я обрала кешью, 100 грамів бринзи чи сиру фети. Для заправки: 1 столова ложка цукру, 3 столові ложки майонезу, 2 столові ложки молока, 1 столова ложка маку, 1 столова ложка винного оцту.
Для заправки змішуємо молоко, оцет та мак.
Додаємо майонез - добре розмішуємо.
Соус готовий.
Цієї кількості вистачить для заравки ще кількох салатів. Тепер приступаємо до приготування самого салату. Горішки обсмажуємо на сквороді. Листя салату промити.
Просушити.
Порвати руками і викласти на тарілку, в якій подаватимете салат.
Полуницю теж помити та просушити, порізати навпіл або на четвертинки.
І викласти зверху на салат, посипати горішками, трішки полити соусом. Можна легенько перемішати.
Притрусити бринзою, заправити соусом.
Смакота! Яскраво та оригінально!
Виявляється як легко організувати екзотику у себе на кухні:).
Дуже неповторний та оригінальний смак салату. Думаю, такою стравою можна здивувати навіть найвибігливішого гурмана!
Немає коментарів:
Дописати коментар