Обожнюю мохіто - традиційний кубинський алкогольний коктейль. Для мене - це напій літа та фестивалів. Вранці і вдень від спеки врятує його безалкогольна версія, ввечері смуток прожене алкогольна. За класичним рецептом алкогольний мохіто складається з шести складників: білого рому, лайму, цукру, м'яти, газованої води, льоду. В розпал полуничного сезону пропоную полуничний варіант безалкогольного мохіто.
Інгредієнти. На дві порції:10 полуниць середнього розміру, 1 лайм, 6-8 гілочок м'яти, 6 чайних ложок цукру, лід, мінеральна газована вода. Щоб зробити цей коктейль алкогольним слід додати 60 мл білого рому.
Лайм ріжемо на шматки, полуницю на половинки.
В кожен келих кладемо порізаний лайм, м'яту та цукор, перетираємо ці складники ложкою, щоб лайм випустив сік, а м'ята - ефірні масла.
Додаємо лід та воду і довершуємо композицію коктельними трубочками.
Надзвичайно смачно та освіжаюче!
Окрім кулінарії, у мене є ще одне захоплення. Ляльки... Моя колекція не є надто великою та вражаючою, втім там є чимало класних краль. Ось ця наприклад приїхала з Греції... і вона теж любить мохіто.
Немає коментарів:
Дописати коментар