пʼятницю, 12 червня 2015 р.

Торт-мус "Полунична ніжність


Це ідеальний торт для літа. Він надзвичайно смачний та легкий і стане в пригоді, коли ви вже не знаєте, що ще можна приготувати з полуниць. Крім того, його не потрібно випікати, а це дуже важливо для цієї пори року, адже коли на вулиці спека, не дуже хочеться ще й "засмагати" біля розігрітої духовки). Отже, сьогодні смакуватимемо ніжним тортом-мусом.


Коли я побачила рецепт і дивовижні світлини цього торта на сайті http://bountymax.ru/ без вагань вирішила його готувати, адже обожнюю торти-муси.
Інгредієнти. Для коржа: 200 грамів шоколадного печива (традиційно я брала "Артемон"), 80 грамів масла. Для мусу: 300 грамів полуничного йогурту, 250 грамів полуниць, 200 грамів м'якого творогу, 200 мл 33% вершків, 100 грамів цукру, 2 столові ложки з невеличкою гіркою желатину, 50 грамів молока.

Перед тим як починати готувати цю ніжну смакоту варто усі продукти викласти з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Для коржа печиво перемелюємо в блендері чи м'ясорубці. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці чи на водяній бані.
З'єднуємо печиво з маслом, перемішуємо, щоб вийшла така собі кашка-млашка:).

Форму вистелюємо пергаментом. Я використовувала тортівницю розміром 21 сантиметр, якщо візьмету меншу, наприклад 19 сантиметрів, торт буде вищим. На дно форми викладаємо корж з печива.
Ставимо в холодильник. Тим часом готуємо мус. Полуницю ріжемо на кубики. В блендері змішуємо сир, цукор, йогурт, вершки до однорідної маси.
Желатин розчиняємо в молоці. Молоко взяти гаряче, але не кип'яток.
Поступово, маленькою цівочкою вливаємо желатин в крем, акуратно вимішуємо. Якщо від перепаду температур желатин зіб'ється в грудочки, ще раз збийте масу блендером. Додаємо порізані ягоди, легенько вимішуємо. Готовий мус виливаємо на корж і ставимо на чотири години до холодильника, а ще краще на ніч. А вже зранку можна приступати до декорування десерту. Для цього надзвичайно творчого процесу я купила готові міні-бізе, також використала полуницю та чорний і білий шоколад. 


Як на мене, вийшло красиво:).

Але краса красою, але торт насамперед має бути смачним. З цим завданням також справилася. Мій друг Діма, якому 12 років, спробувавши торт, дав йому найвищу оцінку: "Об'єденьє. Я в космос зараз полечу, так смачно!". Отак, хочете космічної смакоти - готуйте та куштуйте торт-мус "Полунична ніжність".













 



2 коментарі:

  1. Яка ж то смакота! В тебе стільки смачних рецептів з полуницею, тепер можна розгубитись чого хочеться більше чи то тірамісу чи торт мус з полуницями:) все дуже апетитне!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Я просто дуже люблю полуниці, а зараз якраз благодатна пора для цієї смачнющої ягоди), думаю на цьому не зупинятимусь). Можна і не обирати, а спробувати спочатку торту-мус, а потім тірамісу тірамісу))... І те,і те дуже смачне!))

      Видалити