неділю, 13 вересня 2015 р.

Печеня "Фрикадельки+гарбуз"

От і дочекалася я свого улюбленого гарбузового сезону. Мій врожай гарбузів цього року потішив, тож і я тішитиму вас різними гарбузовими стравами, як солоними, так і солодкими. Сьогодні пропоную оригінальну ідея для вечері, яка поєднує в собі основну страву та гарнір.

Інгредієнти: 900 г м'яса, 800 г гарбуза, 100 г хліба, 2 великі цибулі, 7 ст л молока, 2 яйця, зелень петрушки, сіль і перець за смаком, готова суміш прованських чи італійських трав, оливкова олія.
Спочатку готуємо фарш. Хліб ріжемо кубиками та збризкуємо молоком. М'ясо будь-яке на ваш смак, у мене свинина, ріжемо кубиками.
М'ясо разом з хлібом та почищеною цибулею (1 шт) прокручуємо через м'ясорубку. 

Петрушку - ріжемо. 

До фаршу додаємо частину петрушки, сіль, перець та яйця ретельно вимішуємо та вибиваємо.

Гарбуз чистимо від шкірки та серцевини, нарізаємо тонкими дольками. 

Гарбуз складаємо в глибоку миску солимо, додаємо трав, оливкової олії, вимішуємо.

Цибулю ріжемо півкільцями, з'єднуємо з петрушкою та оливковою олією. На дно форми викладаємо суміш цибулі та петрушки.
Вологими руками з фаршу формуємо кульки. У форму викладаємо фрикадельки та гарбуз. Фрикадельки легенько змащуємо оливковою олією. 

Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.  
Ось і все - смачна вечеря готова, одразу і основна страва, і гарнір. 




Немає коментарів:

Дописати коментар