неділю, 6 вересня 2015 р.

Чізкейк "Red velvet"


"Red velvet" ("Червоний оксамит") - це культовий торт, фішка якого гра на контрасті двох кольорів - червоного та білого. Саме його я вирішила приготувати на річницю нашого весілля, адже в моєму весільному образі також був червоний:).
Чотири роки мого подружнього життя пролетіли, як мить. Вони були смачними, сповнені найрізноманітніших емоцій, вражень, подорожей... За цей час ми стали ще ріднішими. Цей торт - це мій маленький подарунок моєму чоловікові, без якого б цього блогу точно б не було, а смачних страв, які я готую точно було би менше))). "Червоний оксамит" - ідеально підходить для усіх річниць нашого весілля, яке було з червоним акцентом.

Про цей десерт читала багато, переглядала відео, шукала ідеальний рецепт, зупинилася на цьому - http://feelingtaste.blogspot.com/2015/02/red-velvet-cheesecake.html.
Інгредієнти. Для коржів: 185 м'якого масла, 150 г цукрової пудри, 2 яйця, 150 г борошна, 2 ст. л. какао, 1/4 ч. л. соди, 125 г вершків (35% жирності), 2 ч. л. харчового барвника (краще брати гелеподібний).
Для чізкейка: 250 грамів м'якого сиру (в оригіналі вершковий сир типу "Філадельфія"), 70 г цукрової пудри, 2 ст. л. лимонного соку, 300 г вершків (35% жирності), 11 г швидкорозчинного желатину (в рецепті - півтори ч. л.).
Для ванільного крему: 250 грам вершкового сиру, 60 г м'якого масла, 80 г цукрової пудри, ванільний цукор.
Як правило, нетлінна класика, мене лякає, адже попри різноманіття рецептів складно знайти той, що треба, який вдасться з першого разу. Готуючи "Червоний оксамит" за цим рецептом ніяких неприємних сюрпризів не було, а сам процес приготуванням виявився надзвичайно простим.
Починаємо з приготування коржів. Просіяти борошно, какао та соду.

Масло збити з цукром до світлої пишної маси, додайте 1 столову ложку борошняної суміші, введіть яйця по одному, не перестаючи збивати. Введіть половину борошняної суміші, перемішайте міксером чи комбайном, додайте вершки - перемішайте, додайте решта борошна - знову перемішайте.

В готове тісто додайте харчовий барвник, перемішайте, щоб колір маси був однорідним та насиченим.


Форми (діаметром 19 см.) вистеліть пергаментом. Тісто поділіть на дві рівні частини, викладіть у форми та випікайте в двох формах одночасно.

Якщо ж у вас немає двох форм однакового діаметру печіть коржі по черзі. Час випікання - 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
За той час готуємо чізкейк. Желатин замочуємо в 2 столових ложках холодної води.

Сир збиваємо в блендері з вершками, цукром та лимонним соком для однорідної маси.

В оригінальному рецепті використовується вершковий сир, втім звичайний домашній сир - нічим не поступається, а в блендері збивається до ніжної текстури кремового вершкового сиру. Єдине, що вибираючи сир для цього торта, варто звернути увагу на те, щоб він не був кислим та сухим.
Якщо ви використовуєте кремовий вершковий сир, то технологія приготування буде трішки іншою. Збити вершки до легкого крему. В іншій мисці збити сир з цукром та лимонним соком. Додайте вершки  і перемішайте масу лопаткою.
Набухший желатин розчиніть в 2 столових ложках гарячої води в додайте суміш в сирний крем. Ретельно перемішайте.
З холодних коржів гострим ножем зрізати верхівку, щоб вони були рівними. Обрізки збережіть, вони знадобляться для декорування готового торта.

В форму викласти один корж, зверху половину сирної маси, накрийте її другим коржем.

Зверху - решту сирного крему, розрівняйте. 

Поставте торт в холодильник мінімум на чотири години, а краще на ніч. Наступного дня зробіть ванільний крем. Збийте масло з цукром та ванільним цукром до консистенції світлого пишного крему, додайте вершковий сир і знову збийте.

Торт витягніть з форми та акуратно покрийте верх та боки ванільним кремом.

Червоними крихтами, які ви зберегли, посипте верх тортика.

Все "Red velvet" - готовий. І справді не такий страшний чорт, як його малюють. В цьому торті немає нічого складного. Все просто і смачно!

Щоб перенестися в день мого весілля вирішила сфотографувати цей маленький кулінарний шедевр з моїми весільними атрибутами: фатою, туфлями, букетиками, фотографіями...







 "Red velvet" - гарна ідея солодкого подарунку не лише до якоїсь романтичної дати пари, а й  до Дня святого Валентина, дня народження коханого чи просто під настрій.
Смачного! І нехай все буде любов:).

Немає коментарів:

Дописати коментар