субота, 5 вересня 2015 р.

Яблучна шарлотка


Це пиріг нашвидкуруч, коли гості от-от на порозі, шарлотка виручить завжди. Для мене вона асоціюється з осінню, адже саме ця пора року є щедрою різноманітними фруктами, особливо яблуками. 
Моя мама часто бавила нас з братом різними шарлотками з яблуками, чорницями, позичками чи іншими сезонними фруктами. Втім, цей рецепт я привезла з Завадів Львівської області від знайомої Орисі, хоча рецепт моєї мами мало що відрізняється від цього.
Інгредієнти. 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 5 яєць, 700 грамів яблук, кориця, сіль.
Яблука почистити від шкірки, порізати на крупні шматки. 
Жовтки відділити від білків. Білки збити з дрібкою солі до крутої піни. 

Додати цукор, не припиняючи збивати до стійких піків. До білків додаємо жовтки, легенько збиваємо до однорідної маси. 

В суміш додаємо просіяне борошно, легенько вимішуємо знизу вверх. 


Форму змащуємо маслом, посипаємо борошном. Викладаємо на дно форми частину тіста.

Зверху викладаємо яблука, посипаємо корицею. 

Викладаємо решту тіста. 

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.









2 коментарі:

  1. Ідеальний рецеп:швидке приготування і нереальний смак. Робила один раз з яблуками ,а другий раз добавила груші.дуже смачно! Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Радію, що вам сподобався рецепт! Дякую! Треба й собі з грушами спробувати).

      Видалити