суботу, 5 вересня 2015 р.

Супершоколадний кекс


Шоколадну випічку не люблять хіба що одиниці. На щастя, я не належу до таких людей, адже обожнюю найрізноманітніші шоколадні десерти. Зізнаюся, рецепт шоколадного кексу, який би мені сподобався з першої проби, шукала давно і нарешті знайшла. За це дякую Medunya, яка частенько радує користувачів "Кукорами" різноманітними смакликами.
Medunya пекла порційні кексики, а я вирішила довго не бавитися з мініатюрними формами і спекла один кекс. Цей рецепт має чимало переваг. Насамперед, він готується дуже швидко, на приготування тіста вам знадобиться лише декілька хвилин. А от смак кекса - це ще одна перевага, адже він суперсмачний, супершоколадний, та суперароматний, словом суперкекс.
Інгредієнти. 4 яйця, 200 г цукру, 125 г борошна, 125 г масла, 100 г чорного шоколаду, 3 столові ложки темного какао, 1 ч. л. порошку до печива, дрібка солі.

Масло та шоколад розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. 


Борошно просіяти, змішати з какао, сіллю. Яйця збити з цукром. 
Додати шоколадно-масляну суміш, збити до однорідності. Легенько вмішати борошно та інші сухі складники.
 Викласти тісто у форму та випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.


За цей час ваша кухня наповниться неймовірно насиченим ароматом шоколаду, таке враження що ви потрапили до майстерні шоколаду:). Готовий кекс посипати цукром пудрою, для контрасту.






Супершоколадного усім дня!

4 коментарі: