четвер, 20 серпня 2015 р.

Панна-котта з персиковим конфітюром


Це надзвичайно ніжний та легкий в приготуванні десерт. Я люблю панну-котту за те, що вона практично миттєво готується і якщо гості вже десь за рогом, то ще можна встигнути її зготувати. Єдине - треба розрахувати час для застигання цього десерту. 
Чи може посуд надихати на приготування тих чи інших страв? Однозначно, так. Принаймні мене. Я давно шукала склянки-креманки, які б ідеально підходили для різноманітних десертів. І я їх знайшла в "Ikea". І одразу вирішила приготувати щось у них. Після робочого дня не хотілося бавитися з багатошаровими десертами, тож вирішила приготувати панну-котту з сезонними фруктами, тобто з персиками. Рецепт знайшла ось тут - http://mom-story.com/2014/07/panna-kotta-s-malinovyim-sousom/.
Інгредієнти: 600 мл вершків (я брала 12% можна, в рецепті було 200 мл 10% та 400 мл 33% жирності), невеликий шматочок цедри лимона, 1 пачка ванільного цукру, 80 г цукру, 10 г листового желатину, вода. Для персикового конфітюру: 200-250 г персиків, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. цукру-пудри.    

Желатин залити холодною водою, залишити набухати. 

Тим часом в баняку змішати вершки, цукор, ванільний цукор, шматок лимонної цедри, поставити на невеликий вогонь. 

Постійно помішуючи довести суміш до кипіння, не кип'ятити. Знімаємо суміш з вогню, виймаємо кусочок лимона. Желатин відціджуємо, віджимаємо руками, додаємо до вершкової суміші, розмішуємо до повного розчинення желатину. 


Охолоджуємо суміш, час від часу помішуючи, щоб не утворилася плівочка. Для пришвидшення цього процесу можна поставити каструлюку з панною-коттою в холодну воду. Розливаємо по склянках. 

Ставимо до холодильника на кілька годин. Коли десерт застигне готуємо персиковий соус. З персиків знімаємо шкірку, відділяємо кісточку, подрібнюємо в блендері з лимонним соком та цукром-пудрою до однорідної маси. 
 Поливаємо панну-котту соусом.


Вуаля - ніжний вершковий десерт з фруктовою ноткою готовий. Залишається лише сфотографувати:).







 Ось така вийшла осіння панна-котта, і хоч за вікном ще літо, але й ця багряна панянка не за горам:). 

Немає коментарів:

Дописати коментар