Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
середа, 20 січня 2016 р.
Глінтвейн, або Аромат теплої зими
Останні два тижні окрім святкового настрою у повітрі витає ще й вірус грипу:). Вірусним повітрям мені пощастило вдихнути на самісіньке Різдво, пролежавши півтори тижні з температурою та іншими не вельми приємними симптомами хвороби, лікувалася, звісно, різними способами, але найприємнішим був звісно ж глінтвейн. А на час свого одужання та повернення до працездатного режиму вирішила відсвяткувати горнятком цього ароматного напою. Дзинь.
Інгредієнти (2 порції): 500 мл напівсолодкого або солодкого червоного вина, 2 ст. л. цукру (за бажанням), 1 апельсин, 5 суцвіть гвоздики, 1 паличка кориці, 1 зірочка бодьяну.
Як виняток, у цьому надлегкому рецепті не буде покрокових фото приготування, натомість розбавлятиму опис приготування яскравими світлинами готового напою.
Апельсин ошпарити кип'ятком, зняти цедру, видушити сік. До вина, я брала домашнє, додати сік та цедру апельсина. Цукор та спеції викласти в сотейник, залити невеликою кількістю вина з соком. Тримати на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки цукор не розчиниться.
Вилити решту вина, зменшити вогонь. Тримати на вогні 5-10 хвилин. Глінтвейн не потрібно доводити до кипіння, лише підігріти.
Наливаємо гаряче вино у горнятка, кидаємо скибочку апельсина і насолоджуємося пряним ароматом цього смачнющого напою.
Якщо у вас немає палички кориці, то не задумуючись можна давати мелену. Також можна використовувати готову суміш спецій до кави чи до глінтвейну, до їх складу входять усі необхідні прянощі, а то й більше.
Мені завжди дуже подобалися фотографії глінтвейну, від них завжди віє теплом та ароматом спецій. Нарешті мені вдалося самій стати автором таких світлин. дуже цікаве відчуття. Я розумію, що мої фотографії далекі до ідеалу, і будь-який професійний фотограф знайде у них мільйон ґанчів, втім для мене вони є найтеплішими з усіх, які я бачила. Або це я просто уже п'яненька:).
За ці милі блакитні поливані горнятка, котрі виявилися дуже фотогенічними:), дякую своєму найдорожчому брату Назару, який дуже вчасно їх мені подарував:).
Усім бажаю найтеплішою зими! Тим, хто підхопив вірус і хворіє - найшвидшого видужання! І звичайно усім затишного і смачного вечора, з ароматом прянощів та присмаком глінтвейну:).
Схожі рецепти
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Олю, ці фотографії просто супер, все підібрано ідеально! Горнятка то взагалі моя слабкість:) Глінтвейн виглядає дуже смачно, давно ним не смакувала)
ВідповістиВидалитиДякую, Соля, старалася, хотілося, щоб все було по-особливому: тепло і затишно:). Горнятка - також моя слабкість)), то певно всі дівчатка такі)
Видалити