суботу, 9 січня 2016 р.

Чізкейк Орео


Приготувати Чізкейк Орео хотіла давненько, але все щось не складалося, адже  купити печиво "Орео" в українських реаліях не так просто: по-перше, не у всіх магазинах воно є; по-друге, ціни на нього кусаються. Але завдяки моїй недавній подорожі Європою мені вдалося завестися цим делікатесом, тому без вагань саме цей торт вирішила приготувати мамі на день народження.
Інгредієнти: 200 г печива (вирішила трішки зекономити і для коржа взяла 100 г печива "Орео" і 100 г шоколадного печива-сендвіч), 70 г вершкового масла, 100 г білого школаду, 130 г цукру-пудри, 1 ч. л. ванільного цукру, 14 шт. печива "Орео", 600 г м'якого домашнього сиру, 500 г вершків, 30 г желатину, 50 мл води.
В оригінальному рецепті для коржа використовують лише печиво "Орео", я вирішила трішки "схімічити" і додала 100 г "Орео" і 100 г шоколадного печива-сендвіч. Вийшло непогано. Думаю, що корж буде доволі смачним і з печива "Артемон", яке дасть потрібний контраст чорного і білого.
Отже для коржа подрібнити в чаші блендера печиво.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Змішати масло з крихтою печива.
Форму, діаметром 19 см, вистелити пергаментом, змастити маслом. Викласти на дно форми крихту, втрамбувати, утворюючи корж.
  Шоколад розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані і дати охолонути.
Желатин залити холодною водою, дати набухнути. Розчинити желатин, підігріваючи в мікрохвильовці чи на водяній бані.
Сир, вершки, цукор, ванільний цукор і розтоплений шоколад подрібнити блендером до кремоподібного стану. Всі складники мають бути кімнатної температури, тому їх варто заздалегідь викласти з холодильника.
Влити розчинений желатин, знову збити. На корж вилити трішки сирного крему, викласти зверху 7 печив.

Зверху вилити ще трішки крему, викласти печиво, бажано на тій ж відстані що перший шар, залити рештою крему. Поставити до холодильника застигати.
Готовий торт витягнути з форми, щоб легше це зробити, можна нагріти борти. Прикрасити на свій смак. Я вирішила декорувати чізкейк з допомогою трафарету та какао. Вийшло, як на мене, досить непогано.

 При денному світлі тортик більш фотогенічний.





 Я не буду наголошувати на тому, що для цього сирника потрібно використовувати лише американське печиво "Орео", можна й будь-яке інше печиво-сендвіч. Втім, якщо ви хочете досягнути контрасту чорного та білого, то варто все ж таки брати "Орео", аж таке чорне печиво складно чимось замінити.



Мені сподобався цей тортик, моїй дорогій мамі та її гостям - теж. Попри те, що в склад торта входить домашній сир, його складно там розпізнати. Тож цей торт можна сміливо готувати для тих вередливих дітлахів, які на відріз відмовляються їсти сир:). 

 


 

 

  
 

 І ось такий Чізкей Орео в розрізі.
Смачного і гармонійного дня!

2 коментарі:

  1. на вигляд дуууже апетитний))) маю кілька питань особистого характеру:) якщо не складно - напишіть мені на nkosholka@gmail.com буду дуже вдячна)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую)))). Відписала)). Чекаю з нетерпінням запитань))).

      Видалити