середу, 20 січня 2016 р.

Гарбузова крем-зупа з курячими гомілками

Людям властиво шукати досконалість у всьому. Я, наприклад, уже давненько шукаю досконалий рецепт гарбузової кремової зупки. З'ївши чимало смачних гарбузових супів, я знайшла той, що треба - в міру пікантний з ніжною текстурою. Дякую Віці - авторці кулінарного блогу http://mom-story.com/ за рецепт зупи, яка з першої ложки стала моєю улюбленою.

Інгредієнти: 1-1,5 літри води, 6 курячих гомілок, 600 г гарбуза, 50 г вершкового масла, 1-2 невеличкі морквини, 1 велика цибуля, 3 картоплі, 200 мл вершків чи молока, 1/4 ч. л. мускатного горіха, 1/4 ч. л. чебрецю чи орегано, сіль, перець за смаком, лавровий листок, 5 горошин духмяного перцю.
Замість бульйону можна використовувати і звичайну воду чи заздалегідь зварений розсіл. Для того, щоб зупка була ситнішою та поживнішою вирішила зварити бульйон з курячих гомілок. Курячі гомілки ретельно миємо, заливаємо холодною водою ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, час від часу збираємо піну. Солимо. За 15 хвилин до готовності бульйону даємо лавровий листок, духмяний перець горошком. З готового напівфабрикату виймаємо лавр та перець.
Гарбуз чистимо від шкірки та серцевини, ріжемо кубиками.

Цибулю та моркву чистимо від шкірки, ріжемо.

В сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо цибулю та моркву.

Тушимо 5-10 хвилин, солимо, додаємо мускатний горіх та чебрець.

Додаємо гарбуз і тушимо, поки овочі не стануть м'якими.

Висипаємо моркву, цибулю і гарбуз в бульйон. Даємо їм закипіти.

Тим часом чистимо картоплю від шкірки, ріжемо кубиками, додаємо до бульйону. Солимо, приправляємо за смаком і варимо до повної готовності овочів. З супу витягаємо курячі гомілки і відставляємо.

Зупку знімаємо з вогню, даємо злегка охолонути і блендруємо до однорідної консистенції.

Знову ставимо страву на вогонь, повертаємо курячі гомілки, додаємо вершки. Зізнаюся цей етап приготування страви я опустила, вирішила не додавати вершки, бо консистенція моєї зупки і так була достатньо рідкою. Тримаємо зупку на плиті поки не закипить. Готову страву розливаємо в глибокі тарілочки і  насолоджуємося  її дивовижним смаком.


 З грінками та в'яленими помідорами - саме те:).


А після смачного обіду можна й помилуватися дивовижним краєвидом зі свого вікна чи балкону. 

Мене часто запитують, за що я так люблю гарбузи. Все дуже просто. Мені дуже подобається коли корисно і смачно - це одне і теж. Попри те, що гарбузи є надзвичайно корисними, про користь цього продукта вже писано і переписано, з них виходять дуже смачні страви. Крім того, з гарбузів можна приготувати найрізноманітніші страви: від десертів до супів. А ще я в захваті від кольору. Це щось неймовірне! Так і хочеться з'їсти! А від кожної ложки цієї зупки світ навколо точно стає кольоровішим:). Перевіряла на собі).
Смачного і кольорового вам дня!


Немає коментарів:

Дописати коментар