Інгредієнти. Для коржа: 200 г печива "До кави", 70 г масла, 50 г кокосової стружки.
Для сирної маси: 1 кг м'якого домашнього сиру, 3 жовтки, 3 яйця, 200 г білого шоколаду, 1/3 скл. цукру, 120 мл вершків чи сметани, 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Для кокосової шапочки: 3 білки, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 160 г цукру, 100 г кокосової стружки, дрібка солі.
Печиво з кокосовою стружкою змолоти в блендері.
Масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. З'єднати печиво з маслом, перемішати.
Дно роз'ємної форми, розміром 24-26 см, застелити пергаментом, змастити маслом та посипати борошном. Висипати крихту печива з кокосовою стружкою та маслом, втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.
Білий шоколад розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані, відставити остигати.
Сир, вершки, яйця, жовтки, цукор збити блендером. Додати розтоплений шоколад та крохмаль - ще раз збити. Важливо, щоб складники були кімнатної температури.
Сирну масу вилити на корж з печива.
Пекти 50 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці. Під низ я традиційно кладу миску з гарячою водою, щоб уникнути перепадів температур.
Тим часом збиваю білки з дрібкою солі, спочатку на малих обертах комбайна чи міксера, потім на вищих.
Коли піна вже буде доволі міцною додаємо цукор і продовжуємо збивати до стійких піків. Легенько вмішуємо кокосову стружку та крохмаль.
Викладаємо піну на підпечений сирник і печемо ще 30 хвилин. Я ризикнула і пекла цей сирник у формі, діаметром 22 сантиметри, тож трішечки йому було у ній тіснувато. Тож вам не варто повторювати моєї помилки, одразу беріть більшу форму.
Спечений чізкейк залишаємо остигати в духовці. Прикрашаємо кокосовими цукерками "Рафаело" або ж схожими.
Сирник дуже смачний, його ніжна структура дуже гарно поєднується з хрумкою скоринкою кокосового бізе.
А ще це точно найзимовіший сирник, щоб це підкреслити вирішила сфотографувати його на снігу, доповнивши новорічними іграшками та конфетами.
Цей сирник виправдав усі мої сподівання. Як на мене, він дуже гарно вписується в меню зимових свят. Точно пектиму його ще, от тільки візьму більшу форму:). А поки гайда на вулицю ліпити снігову бабу...
Навіщо всі мелять печево? Просто цілими покласти і швидше і не гірше.
ВідповістиВидалитиМожна по-різному). Мелять для того, щоб отримати суцільний корж. Можете пробувати і класти ціле печиво, є багато рецептів з такою варіацією. Все за вашим бажанням. Крім того, молоти печиво не займає багато часу. Мені подобається такий варіант!
ВидалитиАвтор видалив цей коментар.
ВідповістиВидалитиАвтор видалив цей коментар.
ВідповістиВидалитиЦікавий сирник, можу лиш уявити який смачний) і мабуть влітку він буде не менш доречним.
ВідповістиВидалитидуже смачний, підтверджую). Думаю для сирників - немає пір року, вони однаково добре смакують і взимку, і влітку, і восени чи навесні). словом, універсальна страва!)
ВидалитиПекла вже двічі. Дякую за рецепт). Цей сирник для мене ідеальний у всьому та , водночас, оригінальний
ВідповістиВидалитиДуже тішуся, що вам настільки сподобався цей сирник!!! Дякую вам!
ВидалитиА вершки якої жирності брати? І чи є різниця сметана чи вершки?
ВідповістиВидалитиВершки беріть будь-якої жирності. Зазвичай печу сирники з вершками 10-15%. Віддаю перевагу вершкам через те, що вони роблять більш ніжну та кремову структуру сирнику, якщо сметана густа, то й маса буде доволі густою і погано зібється блендером. Хоча, якщо під руками лише сметана, то можна давати і її.
ВідповістиВидалити