пʼятницю, 15 липня 2016 р.

Ягідне морозиво Джеймі Олівера


Це друге морозиво за рецептом Джеймі Олівера, яке я готую і з радістю ділюся своїм враженням від процесу та кінцевим результатом у своєму смачному блозі. Торік готувала персиковий заморожений десерт мені він дуже сподобався. Тож, знайшовши в книжці "Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі" рецепт ягідного морозива, моментально вирішила його готувати. Тим паче різноманіття ягід лише цьому посприяло.
Інгредієнти: 500 г суміші ягід (у мене була чорниця, малина, полуниця, суниця), 150-200 г ягід для подачі десерту, 3-4 ст. л рідкого меду, 500 г натурального йогурту, кілька гілочок м'яти.

Для цього морозива можна використовувати вже готову заморожену ягідну суміш, а можна і спеціально заморозити необхідну кількість ягід. Я робила за другим варіантом. Тож 500 г різноманітних ароматних ягід помила та висушила.

Переклала в кульок та поставила до морозильної камери на кілька годин. Після того як ягоди повністю заморозилися приступаємо до приготування морозива.

150-200 г свіжих ягід викладаємо на дно склянок. Останнім часом мене дуже приваблює готувати різноманітні десерти і навіть салати в банці. Тож вирішила замість креманок використати банки, вийшло доволі оригінально та цікаво.


У чашу комбайна виливаємо йогурт, мед, заморожені ягоди та м'яту, збиваємо до однорідної маси.


Готову суміш виливаємо на ягоди в кожну баночку.
А тепер беремо ложечку і насолоджуємося смачним, освіжаючим натуральним морозивом.



 Хоча  в рецептурі не так багато м'яти, але саме вона додає дуже цікавих ноток смаку. Кайф. Таке морозиво можна готувати впродовж усього літа, готуючи з найрізноманітніших сезонних ягід чи фруктів.


 В цьому десерті-морозиві мені дуже подобається поєднання ягідного морозива зі свіжими ягодами, справжня гармонія смаків та структур.

Як на мене, цій страві більше підходить назва заморожений десерт, аніж морозиво, хоча все у ваших руках, якщо ви готову ягідну суміш поставити до морозильної камери, помішуватимете щогодини 3-4 рази, то  у вас вийде справжнісіньке морозиво. Його можна подавати як у керманках, склянках, тих же баночках, так і у вафельних трубочках чи корзинках.

 До речі, морозиво приготоване з домашніх ягід, квіти, які використала під час фото-зйомки, - лаванда і троянди, - також власного виробництва:). 



Ось так смачно пропоную цього прекрасного літа боротися зі спекою!!! 

2 коментарі: