вівторок, 8 листопада 2016 р.

Шпинатний суп-пюре з куркою


Недавно переглянула розділ з першими стравами у своєму блозі, і... розчарувалася. Адже побачене мене зовсім не порадувало:)). В цьому розділі я знайшла не так багато зупок, як би мені хотілося, і більшість з них виявилися гарбузовими:). Тож розбавити цю жовтогарячу палітру вирішила яскравим Шпинатним супом-пюре.
Інгредієнти. 250 г курячого філе, 1,5 літра води, 500 г шпинату ( у мене був мікс зі свіжого та мороженого), 4 картоплі, 1 цибуля, 3 зубці часнику, 200 мл вершків, 2-3 ст. л. оливкової олії, лавровий листок, чебрець (тим'ян), мускатний горіх, сіль, перець за смаком.
Філе поставити в каструлю і залити холодною водою. Варити до готовності, час від часу знімаючи пінку.

   Картоплю почистити, помити і порізати кубиками, середнього розміру.

Часник порізати невеличкими пластинками.

Цибулю - кубиками.

На розігрітій сковороді злегка підсмажити часник.

Додати цибулю і тушити до прозорості.

До курки додати картоплю, лавровий лист, перець горошком, чебрець. Варити до готовності картоплі.

Тим часом готуємо шпинат. Все дуже просто. Як я уже писала, брала як свіжу, так і морожену зелень. Ви можете робити по-різному: лише зі свіжого, лише з мороженого чи міксувати морожений зі свіжим шпинатом, як це робила я. Тож шпинат потрібно помити та порізати. 

 Викласти шпинат до цибулі, посолити, поперчити, додати мускатний горіх, тушити 5 хвилин.

З бульйону витягнути куряче філе, порізати середніми кубиками. 

В каструлю з супом повертаємо курку та викладаємо шпинат. Доводимо до кипіння і даємо кілька хвилин покипіти. Перед тим як додати курку та шпинат важливо не забути забрати лавровий лист та горошини перцю.

Забираємо зупку з вогню та пюруємо з допомогою блендера до однорідності.

Повертаємо каструлю з супом на вогонь, додаємо вершки, доправляємо, досолюємо до смаку, доводимо до кипіння.

Ось і все чудова зупка, неймовірного зеленого кольору готова. Залишилось лише розлити її по тарілочках та прикрасити сметанкою. Я, наприклад, вирішила поекспериментувати з сердечками:). 


 Зізнаюся, що шпинатний суп через його неймовірний колір часом називаю жаб'ячим. Хоча, можливо, ця назва не усім припаде до смаку і не додаватиме апетиту, мені вона здається дотепною та прикольною. Впевнена, діткам така назва сподобається і вони з радістю з'їдять цей корисний суп, до того ж і дуже смачний.



 Хто категорично не вживає м'яса, може його зовсім не давати, тоді страва вийде легшою і матиме більш кремову текстуру. 


Смачного!

4 коментарі:

  1. Я фанатка крем-супів.Робила вчора за Вашим рецептом суп зі шпинату.Ніколи б не подумала що буде так смачно,бо для мене ця рослина була завжди без смаку.Наступного разу пробуватиму суп із шампіньонів який Ви опублікували в блозі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, і я фанатка крем-супів, дуже їх люблю:). Неймовірно рада тому, що сподобався рецепт. А зупа з печериць також дуже смачна. Впевнена, вам сподобається:)

      Видалити
  2. Відповіді
    1. Клас! Рада, що діткам сподобалася зупа, адже вони, як правило, найвибагливіші дегустатори))).

      Видалити