пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

Кавово-шоколадні капкейки, або Страшно смачне меню

Мегакавові капкейки з шоколадним кремом - неймовірно смачні. Вирішила додатково не прикрашати їх до Хеловіну, адже вони і так виглядають доволі похмуро, навіть готично. Тому до тематичної вечірки в честь Дня всіх святих вони підійдуть ідеально. Приступаємо до роботи!
Інгредієнти. Для кексів. 1 скл. борошна, 70 г вершкового масла, 70 мл молока, 3 яйця, 90 г цукру, 1 пачка ванільного цукру, 2 ч. л. порошку до печива, дрібка солі, 30 г розчинної кави, 50 г чорного шоколаду. Для крему. 200 мл вершків 20-30%, 50 г цукру, 70 г чорного шоколаду, 1 ст. л. крохмалю. 

З цих складників у мене вийшло 12 красивих і надзвичайно смачних кексиків. Приступаємо до їхнього приготування. Все дуже легко. Вершкове мало злегка підтопити в мікрохвильовці чи на водяній ні, не розтоплювати повністю до рідкої суміші. Консистенція масла має бути таким як у мене на фото. 

М'яке масло перемішати до однорідності. Яйця збити кілька хвилин. 
До збитих яєць додати масло, продовжувати збивати до однорідної суміші.
Особливим складником цього рецепту є кава, котра додає кексам неповторного аромату, смаку та кольору. Так як у мене була лише гранульована розчинна кава, то перш ніж додавати її до тіста, розтерла її в порошок в ступці.
В миску просіяти борошно, додати порошок до печива, дрібку солі, каву, а також втерти на крупній тертці шоколад.
Всі сухі складники ретельно вимішати.
Висипати борошняну суміш до масла з яйцями, перемішати.
Долити молоко, ще раз перемішати.
Тісто готове. У форми для кексів вкладаємо спеціальні паперові вкладиші.
Заповнюємо їх на 2/3 об'єму.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Під час випікання ваша кухня наповнюється неймовірним кавовим ароматом, який думками переніс мене в затишну львівську кав'ярню. Готові кексики повністю охолодити.
 А тим часом готуємо крем. В каструлю вилити вершки, додати, цукор та подрібнений шоколад.
Поставити на невеликий вогонь і варити до однорідної кремової суміші. Крохмаль розчинити в 2 ст. л. холодної води, влити тоненькою цівкою в крем, швиденько вимішати. Варити, постійно помішуючи до загустіння.
Готовий крем охолодити. Викласти крем в кондитерський шприц чи мішок. У мене ось такий, доволі зручний.
З допомогою цього кулінарного девайсу викласти кремову шапочку на кожному кексику.
 Зверху можна присипати шоколадною чи кольоровою крихтою, кокосовою стружкою чи прикрасити половинками печива-сендвіч та трубочок з крему. Я обмежилася шоколадною стружкою, витримуючи похмуру стилістику Хеловіну:).
Готові кексики поставила до холодильника, а на ранок влаштувала їм фотосесію.

 Кава і шоколад, як на мене, продукти, які просто створені один для одного, тому всі рецепти, де вони поєднуються неймовірно смачні. Ці капкейки не винятки. Але не лише смаки тут гармонійно поєднуються, а й текстури, доволі сухий кекс збалансовує шоколадний крем. А ще, впевнена, такий десерт сподобається не лише кавоманам та шокоголікам, а й тим хто любить в міру солодку не приторну випічку, адже це саме такий десерт. А якщо полюбляєте більш солодку випічку, то просто збільшіть кількість цукру в рецепті:).


Не таємниця, що капкейк дослівно - це тортик в горнятку, такий собі мініатюрний і дуже практичний десерт, адже його можна приготувати на будь-які випадки життя - від днів народжень до весіль. Це тортик, який не потрібно різати, зручно їсти та транспортувати, тому його з легкістю можна взяти з собою куди завгодно - на роботу, якщо ви дорослі та великі чи в дитячий садок, якщо ви маленька солодкоїжка:). Словом, універсальна річ. Для Хеловіну саме те, що треба.


Вирішила зробити чорні кексики і такий же крем, а ви можете поекспериментувати з кольорами, замість шоколаду, додати гарбузове пюре чи харчовий барвник оранжевого чи червоного кольору.

На цій солодкій ноті хочу завершити своє цьогорічне Хеловінське меню! Бу!

Немає коментарів:

Дописати коментар