пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

Зупа-пюре з гарбузом і запеченим перцем


Ось і я дочекалася гарбузового сезону. Ура! Вже потрохи включаю в раціон своєї сім'ї цей жовтогарячий овоч чи то ягоду:). А сьогодні поділюся з вами рецептом зупи-пюре з гарбузом та запеченим перцем, як на мене, ідеальної осінньої зупи.
Інгредієнти: 500 г гарбуза, 2 солодкі невеликі перці або 1 великий, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. олії, 2 невеликі моркви, 2-3 стебла селери (за бажанням), 2-3 картоплі, 1 цибуля, 1-1,5 л. води, 200 мл вершків, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха, 1/4 ч. л. чебрецю, 1/2 ч.л. солодкої або копченої парики, сіль, перець за смаком.

Гарбуз почистити від шкіри та серцевини, порізати. Перець помити. 

Гарбуз та цілі перці, злегка змастити олією, завернути фольгою, викласти у вогнетривку форму. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.

Поки гарбуз запікається почисти цибулю, порізати кубиками. 

Селеру порізати. 

Моркву натерти на крупній тертці. 

В каструлі, де варитимете зупу, розігріти вершкове масло та олію, додати цибулю, селеру та моркву, злегка посолити, тушкувати 5-10 хв, поки цибуля і морква не зм'якнуть. Додати мускатний горіх, чебрець та паприку. 

До овочів влити воду, довести до кипіння. 

Картоплю почистити, порізати, вкинути до каструлі, варити до готовності на малому вогні.

Спечені овочі витягнути з духовки. Гарбуз одразу ж додати до зупи. З перців акуратно зняти шкірку, почистити від насіння, порізати і також додати до зупи. Посолити, поперчити, варити до повної готовності овочів. 


Подрібнити зупу блендером. 

Додати вершки, довести до кипіння. подавати з гарбузовим насінням чи сухариками.



Сонце в тарілці - саме так можу охарактеризувати цю зупу. У неї виходить дуже насичений жовтогарячий колір, який так і манить і немов промовляє: "З'їж мене":).



Рецепт цієї зупи знайшла в одному з моїх улюблених кулінарних блогів http://mom-story.com/. Зізнаюся, хотіла приготувати її вже десь з рік, якщо не більше і ось нарешті той день настав. Результат мені сподобався, впевнена ця перша страва сподобається тим, хто так як і я обожнює гарбузи і все, що з ними пов'язано:). Гарбузової усім осені!

Немає коментарів:

Дописати коментар