вівторок, 5 вересня 2017 р.

Кабачкова запіканка



Щось цього літнього сезону я щось не дуже готувала страви з кабачків, тому сподіваюся виправитися ранньої осені. А сьогодні готую смачну і соковиту запіканку з кабачків - гарний варіант для сніданку чи вечері, також можна подавати в якості гарніру.
Інгредієнти: 1 200 г кабачків, 100 г твердого сиру, 3 яйця, 0,5 скл. борошна, 0,5 ч. л. соди чи порошку до печива, 1 пучок кропу, сіль, перець за смаком.
Кабачки помити, почистити. Якщо потрібно, вичистити від серцевини. Потерти на крупній тертці. Перекласти в миску, посолити, залишити на 15 хвилин.

  Тим часом сир натерти на крупній тертці. 

Яйця збити з сіллю та перцем. Кабачок перекинути на дуршлаг з дрібним ситом, відтиснути руками невеликими порціями. 

До відтисненого кабачка додати тертий сир, яйця, просіяне борошно, порошок до печива, ретельно вимішати. 

Посолити, поперчити за смаком. Форму змастити маслом, посипати борошном, викласти кабачкову масу, розрівняти. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.



Смачно і соковито! Гарна літня і навіть осіння страва. Можна подавати як самостійну страву, або доповнити шматком м'яса чи риби.


Як на мене ця запіканка є здоровою альтернативою кабачкових оладок. Звичайно, запіканка через випікання в духовці буде кориснішою, аніж смажені на олії пляцочки. Крім того, запіканка і готується швидше, адже не потрібно стояти біля сковорідки і пильнувати, щоб оладки не підгоріли.


Смачної і теплої осені!

Немає коментарів:

Дописати коментар