неділя, 24 вересня 2017 р.

Запіканка з кабачків та сиру


Щось мене пробило на кабачки, точніше я змушена їх готувати:). Адже цього року трохи вродило кабачків, тому мені нічого не залишається як щось з них готувати, поки ще вони є:). Адже зовсім скоро про кабачки доведеться лише мріяти:). Тому сьогодні розповім рецепт кабачкової запіканки. Цього разу цей соковитий овоч доповню домашнім сиром.
Інгредієнти: 800 г кабачків чи патисонів, 500-600 г домашнього сиру, 100 г твердого сиру, 4 ст. л. сметани, 4 яйця, 2 зубці часнику, 1 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, готова суміш прованських чи італійських трав за смаком.
Кабачки чи патисони помити, обсушити, натерти на крупній тертці, посолити, залишити на 10-15 хвилин. Відтиснути від зайвої рідини. 

Твердий сир натерти на крупній тертці. 

Домашній сир змішати зі сметаною, посолити, вичавити часник. 

Додати твердий сир, вимішати. 

До сирної суміші додати яйця, потерті кабачки, ретельно вимішати. 


Форму змастити маслом, посипати борошном, викласти масу, розрівняти. 
Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 45-50 хвилин.



Вийшла смачна та соковита запіканка, котра в принципі більше нагадує солений сирник. Гарна ідея для закуски до святкового чи буденного столу.

 Запіканку можна подавати як гарячою так і холодною. Але майте на увазі, що гаряча страва буде погано різатися, тому якщо хочете порізати, щоб подати до столу, то краще робіть це після її повного остигання.

Цю запіканку можна готувати як з кабачків, так і з патисонів, виходить однаково смачно. Але майте на увазі, що кабачки мають більше соку, аніж патисони. Тому з кабачками запіканка буде ще більш соковитою, хоча і з патисонами вона "не суха":).  

Немає коментарів:

Дописати коментар