четвер, 7 вересня 2017 р.

Салат з яблук та арахісу


Яблука - це таки осінній фрукт. Яблучний пиріг - це обов'язкова складова осіннього сезону усіх часів та народів. Втім, сьогодні готуватиму не пиріг, а цікавий та оригінальний салат з яблук. Для цієї страви нам потрібно смачні яблука, трохи руколи, арахіс та фета.
Інгредієнти: 1 пучок руколи чи іншого салату, 0, 5 великого яблука, 30 г арахісу чи грецьких горіхів, 100 г фети. Заправка: 2 ст. л. олії, 2 ч. л. гірчиці в зернах, 1 ч. л. рідкого меду, 1 ч. л. лимонного соку, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав. 
Руколу помити, обсушити, викласти на тарілку, в якій будете  подавати салат. Яблуко помити, розрізати навпіл, порізати тонкими скибочками, злегка скропити лимонним соком, щоб фрукт не почорнів. 

Арахіс подрібнити. Фету порізати кубиками.
Для заправки в склянці з'єднати усі складники, ретельно вимішати. 

Викласти на салат яблука, фету, посипати арахісом і полити заправкою. Ось і все салат готовий. 


Він дуже смачний та оригінальний. Впевнена, приготувавши його, здивуєте усіх своїх рідних та гостей.



Особисто я дуже люблю використовувати в салатах різноманітні фрукти, насамперед тому, що це смачно, оригінально та цікаво. А ще, звичайно, корисно. Адже, як на мене, їжа має бути корисною, бо ми те, що ми їмо.

Смакота, гостренька рукола, соковите яблуко, солена фета та хрумкий арахіс - разом створюють феєрію смаку, доповнюють одне одного і смакують неперевершено.

Немає коментарів:

Дописати коментар