суботу, 21 жовтня 2017 р.

Сирник "Гарбузове капучіно", або Смачний Хеловін


Ось я і дочекалася гарбузового сезону, цього року гарбузи вродили, тож можна відірватися на повну і вичакловувати на кухні різноманітні гарбузові страви, як солодкі, так і солоні. Сьогодні ж поділюся рецептом сирника "Гарбузове капучіно" та розпочати флешмоб страв до Хеловіну, намагатимусь і цього року створити оригінальне тематичне меню. Цей десерт не має яскраво вираженого "хеловінського" декору, тому підійде на будь-яке свято.
Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 1 ст. л. цукру-пудри, 90 г масла, 0,5 ч.л. кориці, 0,75 ч. л. меленого імбиру. Маса: 600 г гарбуза, без м'якоті зі шкірою (300 г гарбузового пюре), 1 кг сиру, 250 мл вершків, 200 г цукру, 3 яйця, 3 с. л. капучіно в порошку, 0,5 ч. л. кориці, 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1. ч. л. екстракту ванілі або ванільного цукру, цедра з 1 апельсина.

Гарбуз помити, почистити від серцевини. Замотати у фольгу, пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 60-90 хвилин. 

Розмотати з фольги, вибрати м'якоть, подрібнити блендером в пюре.


Печиво змолоти в крихту. 

Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Крихту з'єднати з маслом, додати приправи та цукор, ретельно вимішати. 

Форму, діаметром 24 см., вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Викласти крихту у форму, втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.

В миску викласти сир, вершки, яйця, цукор, ванільний екстракт,  гарбузове пюре, цедру апельсина. Збити всі складники блендером до однорідності. 


Додати капучіно, крохмаль - ще раз бити. 


Вилити масу на корж, розрівняти. 

Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 30 хвилин, тоді зменшити температуру до 120 градусів і пекти ще 60-70 хвилин. Цей спосіб випікання підійде для тих, хто має електричну духовку, якщо ж у вас газова, то печіть 1 год. 20 хв. при температурі 160 градусів, поставивши на низ духовки під решітку миску з водою. Готовий сирник залишити охолоджуватися у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами.




Сирник прикрасила маршмелоу та какао, вийшло доволі оригінально та цікаво. Але ви можете експериментувати і декорувати десерт всім чим заманеться, звісно в межах розумного. Так як у нас на носі Хеловін, то можна за допомогою трафарету та какао "зробити" хеловінського гарбузика, я так робила торік.



Як на мене, гарбузовий сирник - ідеальний десерт до Хеловіну, тому саме ним пропоную відсвяткувати це моторошне і креативне свято, яке шаленими темпами вривається в українську реальність.



А тепер кілька слів про смак цього сирника - він доволі смачний та ніжний, таке собі гарбузове капучіно, яке можна їсти ложкою:). Для людини, яка обожнює капучіно та гарбузи - це ідеальний тандем. 

Немає коментарів:

Дописати коментар