Сьогодні у нас на обід конкільйони фаршировані сиром. Що таке конкільйони? - спитаєте ви. Це різновид італійської пасти, такі собі величезні мушлі, котрі можна начиняти чим завгодно. Я ж пропоную нафарширувати їх начинкою з домашнього сиру та шпинату. Як на мене, це завжди виграшний варіант, особливо з пастою.
Інгредієнти: 16 ракушок (конкільйонів), 350 г домашнього сиру, 150 + 50 г твердого сиру, 1 невеличкий пучок шпинату, 1 невеличкий пучок петрушки, 1 яйце, 4 томати, консервовані у своєму соці (1 пачка 400 мл), 200 мл. томатного соку з консерви, 2-3 зубці часнику, сіль перець, готова суміш прованських чи італійських трав.
Відварити мушлі в підсоленій воді до готовності.
Відцідити, промити холодною водою, охолодити.
Шпинат обдати кип'ятком, відтиснути від зайвої рідини, дрібно порізати.
Петрушку також помити, обсушити та порізати.
В миску викласти сир, всипати натертий на крупній тертці твердий сир (150 г), додати зелень, яйце, перемішати.
Додати сіль, перець, трави за смаком, ретельно вимішати.
Помідори дрібно порізати.
Додати томатний сік, в якому вони були замариновані. посолити, поперчити за смаком, вичавити часник.
Соус вилити в керамічну форму для запікання, у мене вона розміром 27 см.
50 г твердого сиру порізати плстинками. Мушлі начинити сирною масою, викласти у форму з соусом, зверху на кожну пасту викласти - пластинку сиру.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Ось такий цікавий вийшов обід, ситно та оригінально. Паста, томати та сир зі шпинатом утворюють неповторний смак і переносять до Італії.
Дуже довго хотіла приготувати цю страву, і скажу відверто, не треба було так довго чекати:). Неймовірна смакота.
Немає коментарів:
Дописати коментар