вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Мушлі фаршировані сиром та шпинатом


Сьогодні у нас на обід конкільйони фаршировані сиром. Що таке конкільйони? - спитаєте ви. Це різновид італійської пасти, такі собі величезні мушлі, котрі можна начиняти чим завгодно. Я ж пропоную нафарширувати їх начинкою з домашнього сиру та шпинату. Як на мене, це завжди виграшний варіант, особливо з пастою.
Інгредієнти: 16 ракушок (конкільйонів), 350 г домашнього сиру, 150 + 50 г твердого сиру, 1 невеличкий пучок шпинату, 1 невеличкий пучок петрушки, 1 яйце, 4 томати, консервовані у своєму соці (1 пачка 400 мл), 200 мл. томатного соку з консерви, 2-3 зубці часнику, сіль перець, готова суміш прованських чи італійських трав.

Відварити мушлі в підсоленій воді до готовності. 

Відцідити, промити холодною водою, охолодити. 

Шпинат обдати кип'ятком, відтиснути від зайвої рідини, дрібно порізати. 


Петрушку також помити, обсушити та порізати.

В миску викласти сир, всипати натертий на крупній тертці твердий сир (150 г), додати зелень, яйце, перемішати. 

Додати сіль, перець, трави за смаком, ретельно вимішати. 

Помідори дрібно порізати. 

Додати томатний сік, в якому вони були замариновані. посолити, поперчити за смаком, вичавити часник.

 Соус вилити в керамічну форму для запікання, у мене вона розміром 27 см. 

50 г твердого сиру порізати плстинками. Мушлі начинити сирною масою, викласти у форму з соусом, зверху на кожну пасту викласти - пластинку сиру. 


Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.



Ось такий цікавий вийшов обід, ситно та оригінально. Паста, томати та сир зі шпинатом утворюють неповторний смак і переносять до Італії.



Дуже довго хотіла приготувати цю страву, і скажу відверто, не треба було так довго чекати:). Неймовірна смакота.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар