пʼятниця, 27 жовтня 2017 р.

Шоколадний мус "Черв'яки в городі", або Смачний Хеловін


До цього хеловінського десерту придивлялася кілька років і ніяк не готувала. І не тому, що у нього складний процес приготування чи якісь дефіцитні складники, зовсім ні. Просто чомусь не робила - і все. Тож цього року напередодні Дня усіх святих вирішила виправити ситуацію і приготувати десерт з неймовріно апетитною назвою, яку доречі придумала сама, "Черв'яки в городі":).
Інгредієнти: 100 г чорного шоколаду, 0,25 скл цукру, 2,5 скл молока, 2,5 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. кукурудзярного крохмалю, 2,5 ч. л. какао, 1 ч. л. ванільного цукру, дрібка солі. Антураж: 150 г печива "Орео" або іншого шоколадного печива, цукерки "Желейні черв'яки".

Перемішати в каструлі усі сухі складники: цукор, ванільний цукор, крохмаль, сіль, какао.
Залити суміш однією скланкою молока, ретельно вимішати до повного розчинення крохмалю.

 Додати решту молока, перемішати.
 Шоколад поломити.
Печиво "Орео" змолоти в блендері в крихту, відкласти.
Молочно-крохмальну суміш поставити на середній вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи.
Додати кусочки шоколаду, перемішати до однорідності.
Додати масло, знову перемішати і зняти з вогню.

Охолодити крем, розлити по склянках. Доливати їх не до кінця, щоб було місце ще на крихти печива та черв'яки.
 В кожну склянку викласти печиво, але так, щоб крихта ще залишилася.
 На крихту викласти черв'яки. Я клала по три штучки.
Зверху присипати печивом, щоб складалося враження, що черв'яки вилазять із землі.
Ось і все десерт до Хеловіну - готовий. Думаю він сподобається як дорослим, так і діткам. Через простоту виконання його можна готувати із дітками, думаю їм найбільше сподобається викладати черв'яки та приспати їх "землею":).


Тепер про смак! Як ви могли вже здогадатися, консистенція крему неймовірно ніджна та легка, адже не переобтяжена яйцями та крохмалем. Все збалансовано і смачно. Десерт не приторний, вміру солодкий і шоколадний. Крихта печива доповнює мус і робить його ще смачнішим.


 В цьому десерті використовую чорний шоколад, як на мене, саме він найкраще підходить ддля різних кулінарних маніпуляцій, алек якщо ви любите більш солодкий смак, беріть молочний шоколад.  



"Черв'яки в городі" готові, чекають, коли їх з'їдять. А за той час можна повирізати з гарбузиків різноманітні мордочки, адже скоро Хеловін - страшносмачне свято:). BOO! 

2 коментарі:

  1. Дякую! Рецепт цікавий. Спробую приготувати, бо хочеться чогось шоколадного :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую вам за відгук! Думаю, мус вам сподобається, його смак мега-шоколадний)))

      Видалити