неділя, 22 жовтня 2017 р.

Імбирно-апельсиновий чай


На вулиці осінь, а отже і сезон простуд підкрадається, як завжди, невчасно. Щоб не захворіти в найбільш непотрібний момент, як це зазвичай буває, пропоную пити задля профілактики смачний Імбирно-апельсиновий чай. Торік частенько радувала себе і своїх домашніх цим цікавим напоєм і все збиралася зафіксувати в блозі його рецепт, але так цього й не зробила. Тож цього року хочу виправити цю ситуацію.
Інгредієнти: 1 літр кип'яченої води, 2 апельсини, 1,5 ст. л. меду або цукру, шматок імбиру на півпальця (35-50 г), 1 паличка кориці.

Імбир почистити, порізати кружальцями, викласти в каструлю. 

Додати паличку кориці, залити кип'ятком.

 З апельсин вичавити сік. 

Вилити апельсиновий сік в чай, додати цукор чи мед, ретельно розмішати. 

Дати чаю настоятися кілька хвилин і можна насолоджуватися смаком цього імунно-стимулюючого напою.Перед вживанням напій бажано процідити, адже чим довше він настоюватиметься, тим буде гострішим.



Чай має яскраво виражений апельсиновий смак, імбир не домінує, а радше додає пряної і гострої нотки. Любите більш імбирний смак, дайте більше імбиру. Особисто мені імпонує такий смак, не люблю бути вогнедихаючим драконом:).




Вітамінна бомба, сонце в горнятку - саме такими словосполученнями можна охарактеризувати цей смачний та корисний чай, який добре підійде як для профілактики, так і вже лікування простуди.   



Для мене осінь пахне корицею, медом та книжками. Ідеальна пора для читання, а щоб читалося смачніше, пропоную запивати щойнопрочитані рядки смачним чаєм, наприклад, Імбирно-апельсиновим. Смакота ще та!

Немає коментарів:

Дописати коментар