вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Брауні з монстрами, або Смачний Хеловін


Boo. За кілька годин розпочнеться найстрашніша, а для мене найсмачніша, вечірка під назвою Хеловін. Цього разу святкуватиму камерно і страшно. Для мене насамперед Хеловін - це гарна можливість включити на кухні фантазію та креатив, саме за це люблю це свято. Тож сьогодні приготувала доволі цікавий рецепт Брауні з монстрами, ну про монстрів це сильно сказано, радше монстрики:), але тим не менше починаємо.
Інгредієнти. Брауні: 150 г масла, 3/4 скл. коричневого цукру (можна сміливо заміняти білим), 1 п. ванільного цукру (16 г) або 1 ч. л. ванільного екстракту, 3/4 скл. темного какао, 1 скл. борошна, 1 пласка ч. л. соди, дрібка солі, 4 яйця, 150 г чорного шоколаду (за бажанням можете замінити молочним). Декор: 200 г печива "Орео", червоні цукрові кульки.

Шоколад дрібно посікти.

 Змішати в мисці усі сухі, окрім цукру. А саме: просіяне борошно, соду, просіяне какао, ванільний цукор, сіль. Ретельно вимішати.
 Масло порізати кубиками, викласти в каструлю, розтопити на малому вогні. 
Додати цукор, тримати на малому вогні 2 хвилини, постійно помішуючи.
 Яйця злегка збити виделкою чи віночком.
До сухої суміші влити масло, кілька разів помішати ложкою, щоб злегка змішати усі складники. Додати яйця, порізаний шоколад, вимішати до однорідності.


Форму, розміром 25х30, вистелити пергаментом та змастити маслом. Викласти тісто у форму, розрівняти, але старатися, щоб по центру тіста було менше, аніж по боках.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці на режимі "верх/низ" 10 хв. Поки брауні печеться, з двох-трьох печив "Орео" вибрати начинку, злегка розтерти і перекласти в невеличкий кульок, кутик кулька надрізати. Брауні забираємо з духовки, зверху викладаємо в довільному порядку половинки печив "Орео", притиснути.
 Пекти ще 20 хвилин. під час випікання брауні у кухні стоїть неймовірний шоколадний аромат.
Витягнути брауні з духовки, дати злегка охолонути і видавити на кожне печиво невелику кількість крему, зверху на крем прилаштувати цукрові кульки.

До речі, наступного разу спробую одразу викладати печиво на брауні, а не підпікати корж. За такої умови поверхня готового пляцка буде рівнішою. До речі час приготування брауні 25-30 хвилин, головне не пересушити, адже він має бути дещо вологим.


  Отакі у мене вийшли монстрики, зовсім не страшні, а радше смішні та веселі. Тому такий брауні підійде не лише для дорослої Хеловін-party, а й для дитячої вечірки. Також такий десерт можна приготувати, коли завгодно і необов'язково чекати Дня усіх святих. Похмуро за вікном, сумно на душі - брауні саме те, що треба. 



Запах шоколаду у кухні - неймовірний. Так і хочеться скуштувати той брауні. Тож не буду довго мучити і скажу, що смак його мегашоколадний. Довго шукала в інтернеті рецепт брауні, переррила чимало польських, американських, російських та українських блогів. У більшості рецептах мене насторожувала велика кількість цукру та шоколаду. Тож вибрала той, де вміст цих складників був найменшим і не помилилася. 


 Всі зірки склалися і у мене вийшов неймовірно смачний з яскраво вираженим смаком брауні. А монстрики додають йому індивідуальності. І ще одна ремарка щодо брауні, я його не пересушила, хоча пекла 30 хвилин. Хочете більш вологий десерт печіть 25 хв. На цьому все. Дякую за увагу. Boo!

Немає коментарів:

Дописати коментар