понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Печиво з дропсами, або Привіт, Геловін!


Печиво з "емемдемсами" також вважається традиційною геловінською випічкою. Тож, складаючи цьогорічне геловінське меню, не змогла їх обійти стороною і не включити в нього. Втім, вирішила ще більше підкреслити його тематичність, тому доповнила печиво драже лише певних кольорів: оранжевого, коричневого, жовтого.
Інгредієнти: 200 г масла, 3/4 чашки цукру, 2/3 чашки коричневого цукру, 2 яйця, 1 ч. л. ванільного цукру або екстракту ванілі, 2 і 1/4 чашки борошна, 2/3 чашки какао, 1 ч. л. порошку до печива, 1/4 ч. л. солі, драже коричневого, оранжевого та жовтого кольорів.
Масло кімнатної температури збити з цукром.

Додати яйця та ваніль, збити. 

В іншій мисці з'єднати просіяне борошно, сіль, какао, порошок до печива. 

Додати сухі складники до яєчно-масляної суміші, збити до однорідності. 
Тісто виходить рідкуватим та липким.

 З тіста сформувати невеличкі кульки, викласти їх на деко, вистелене пергаментом. Важливо розкладати тістечка, залишаючи великий інтервал один від одного, бо під час випікання воно ростиме.

Приплюснути, формуючи печиво. 

В кожен пляцочок повкладати драже. 

Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 11-15 хвилин. Важливо не перетримати печиво в духовці. 



Печиво виходить смачним, з яскраво вираженим шоколадним смаком. Єдине, мені воно здалося дещо засолодким, тому наступного разу трішки зменшу кількість цукру. Втім, солодкоїжкам не варто на мене рівнятися, бо я не люблю надто солодку випічку.



Класне тематичне печиво. Кольори дропсів у шоколадному печиві підкреслюють геловінську тематику, тож тістечка ідеально впишуться в меню вашої страшної вечірки. 
   
 

До речі, ці тістечка класно виглядатимуть і з різнокольоровими драже. Тому, якщо готуєте печиво не на геловінську вечірку, то можна не заморочувати з пошуком оранжевих та шоколадних дропсів. Boo.

1 коментар: